TEMA VAKFINDAN DUYURU

TAKİP ET

TEMA KARAMAN VAKFI DOĞA'YA KARŞI DUYARLILIK İSTEDİ

TEMA Vakfı Karaman İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, doğaya sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya davet etti. TEMA Vakfı Genel Merkez tarafından açıklanan basın açıklamasını aktaran İl Temsilciliği;
TEMA Vakfı, 6745 sayılı, Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un çıkarılması sürecini başından beri yakından izlemektedir. TBMM’de 20.08.2016 tarihinde kabul edilen ve bugün itibarıyla resmi gazetede yayınlanan torba yasa kapsamındaki 80. Madde içeriği kamu oyunda olduğu gibi, vakfımızda da endişe yaratmıştır. Bu madde ile Bakanlar Kurulu’na yatırımlar için gerekli izin, tahsis, ruhsat, lisans ve tesciller ile diğer kısıtlayıcı hükümlere istisna getirme yetkisi verilmiştir. Bu yetki ile kanunlarla yapılması gereken tasarruflar, Bakanlar Kurulu’na bırakılmaktadır. Dolayısıyla da, daha uygulamaya geçilmeden anayasal açıdan tartışmalar başlamıştır.
TEMA Vakfı olarak bu maddenin çevresel etki değerlendirme süreçleri (ÇED) başta olmak üzere, doğa koruma süreçlerini ortadan kaldırmadan uygulanmasını bekliyoruz. Bu vesile ile bu konuda yüksek yargı organlarının kararlarının açık olduğunu hatırlatmak isteriz. Tüm politika yapıcılarımızı ve uygulayıcılarımızı torunlarımızdan bize emanet olan doğamıza sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Her zamanki gibi sürdürülebilir yaşamın destekçisi olarak, ekosistemin ve çevrenin korunması açısından da uygulamaların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”denildi.