TEMA Ankara Gönüllüleri Karaman'ı Ziyaret Etti

TAKİP ET

Hafta sonunda TEMA Ankara İl Temsilcisi ve Gönüllüleri Karaman'ı ziyaret ettiler.

Ziyaret ile ilgili TEMA Karaman İl Temsilciliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi;
“Gelin Tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim Sevilelim
Dünya kimseye kalmaz. Der Yunus Emre
Ankara TEMA İl Temsilcisi Nevzat Özer bey, eşi, oğlu ve birbirinden kıymetli 13 Gönüllümüzle birlikte Karaman’a geldiler. Sabah Erken Şehir Turuna Başladık. Arkeolog Ünsal Özırmak Öğretmenimizin rehberliğinde Yunus Emre Camii ve Türbesi ile başladık Tartan Konağı, Arabaoglu Cami, Çeşmeli Kilise gezilip görülüp tarihçeler hakkında gerekli bilgiyi aldıktan sonra TEMA Büromuza ziyarete gelindi. 
Arkadaşlarımızla hoş beşten sonra getirdikleri hediyeyi İl Temsilcimiz Halil Başkalkan’a verdiler. İl Temsilcimiz Halil Başkalkan da Duru Bulgur Tarafından gönderilen hediye Paketlerini ve Saray Holding’in Seka- Sar Vakfı’nca hazırlanan Yunus Emre kitabı ve ürünler verildi kendilerine. 
Karaman Yemeği Calla yendikten sonra Taşkale ye Hareket ederek yol boyunca Karaman’ın tarihçesi hakkında bilgi verdi. 
Ünsal Özırmak Öğretmenimiz Manazan Mağaraları, Taşkale Tahıl Ambarları, ve İncesu Mağarası gezilerek Kent otele dönüldü. 
Pazar günü Karaman Müzesi, Hürrem Dayı konağından sonra Karadağ’a hareket ettik. Binbir Kilise, Degle ören yeri gezildi. Karadağ ve kiliseler hakkında çok kapsamlı bir bilgi verdi Ünsal hocamız tarafından. Yine Karaman’a dönerek Karaman Yerel Ürünler satan Masara mağazasından alış veriş yapıldıktan sonra Karaman Etli ekmeği yenildi, sonra Engin Tarım dan gelen elmalar ve Karaman Belediyemizce Gönderilen pest elmalar takdim edilerek dostlarımız yolcu edildi. 
Konuklarımızın ağırlanması, gezdirilmesi konusunda; Karaman Belediyemize, Hediye gönderen Saray Holding’e, Duru Bulgur’a, Engin Tarım’a, konaklamanızı en güzel şekilde yapan Kent Otel’e ve 2 gününü arkadaşlarımıza ayıran Temsilci yardımcımız Nazan Küçük, Ayrancı İlce Sorumlumuz Ahmet Boztaş, Gönüllülerimiz Osman Kehya, Yaşar İncedal ve Genç TEMA’mız Esra Selçuk’a da ayrı ayrı teşekkür ederken iyi yolculuklar dileriz. 
Dostlar yine bekleriz. Biz TEMA olarak kocaman bir aileyiz”
 


karaman Tema