Telefon Dolandırıcıları Karaman'da Yakalandı

TAKİP ET

3 dolandırıcı polisin takibi sonucu yakalandı

Karaman'da kendilerini telefonda polis olarak tanıttıkları iki kişiyi altın ve para alan 3 dolandırıcı polisin takibi sonucu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'dan Karaman'a otomobille gelen A.S. (30), Y.D. (22) ve A.Ç. (33), telefonla M.E. ve M.E.'ye 'kimlik bilgileriniz kullanılarak terör örgütüne para gönderilme işlemi yapılıyor, İkamet adreslerinizi verin polis gelecek ve evdeki kıymetli eşyalarınızı güvenli hesaba aktaralım' diyerek kandırdı. 

Bunun üzerine şahıslara inanan M.E., evde bulunan 6 cumhuriyet altını, 16 çeyrek altın ile 485 lira para, M.E.'de 3 adet altın yüzük, 4 bin lira, 300 euro ve 1 adet kurusıkı tabancayı evlerine gelen kişilere teslim etti. Daha sonra şüpheli hızla olay yerinden uzaklaştı.

Dolandırıldıklarını anlayan şahıslar, durumu polise bildirdi. Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, olayla ilgili çalışma başlattı.

Şüphelilerin bindiği aracın plakasını tespit eden polis ekipleri, dolandırıcıları telefonla ikna ettiği diğer kişilerin Urgan Mahallesindeki evlerine giderken şüphelileri yakaladı. 

Evde yapılan aramalarda dolandırdıkları altın ve paralar ele geçirildi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan şüpheliler daha sonra adiliyeye sevk edildi.