Teknik Direktör Kopan: "İkinci yarı daha zorlu geçeceğine inanıyorum"

TAKİP ET

Karaman Belediyespor Teknik Direktörü Okan Kopan ve Yardımcı Antrenör Onur Çalıkuşu, Transfer Merkezi TV'ye açıklamalarda bulundu.

TFF 3.lig 2. grupta ilimizi temsil eden Karaman Belediyespor ligin ilk yarısını 18 puanla 11. sırada tamamladı.

Temsilcimiz ikinci yarının başlamasına kadar Antalya'da hazırlıklarını sürdürüyor.

“İNŞALLAH HER ŞEY GÜZEL OLACAK”

Teknik Direktör Kopan, kendisinin göreve başlamadan önceki ve göreve başladıktan sonraki süreci değerlendirerek, şunları söyledi: 

 “4. haftadan sonra Karaman Belediyespor’a geldim. Pandemi sürecinde bir üst lige çıkmamız geç bildirildiği için bizden öncesinden bahsediyorum çok fazla hazırlık yapma hem kadro anlamında hem de antrenman anlamında süreleri olmadı. 20 gün içerisinde transferleri bitirdiler. Aynı zamanda da hazırlık dönemi geçirdiler. Başlangıç kötü oldu. Sonra biz dahil olduk. Dahil olduğumuzda olmadan önce takımın neler vereceğini neler yapacağını çok analiz etmiştik. Aktif sezon içerisinde takıma bir ritim kazandırmak ve o ritimle devam etmek kolay değil. Şartlarımız biraz iyi değil. Kurulan bir kadroyu da iyi yerlere de getirmek kolay değil. Oyuncularımızın özverisi, teknik ekibinin gayreti, mesaisi bizi en azından hedeflediğimiz noktanın üstesine çıkardı. Yani o alttaki kırmızıçizgiden kurtulduk. Gelecekle alakalı planlamalarımızı da yaptık. İnşallah her şey güzel olacak.”

Yeterli destek geliyor mu? Sorusu üzerine Kopan, “Geçen seneden gelen mali bir sorunumuz var. Bu süreç kulübümüzü ciddi anlamda etkiliyor. Buna kulüp başkanımızın bir nebze desteği oldu. Tamamen şuanda belediye başkanımız Sayın Savaş Kalaycı beyinde destekleriyle zaten yürümeye çalışıyoruz. Yönetici ağabeylerimiz ciddi çalışma yapıyorlar. Bu sıkıntılarımızı biliyorlar. Mali anlamda ciddi sıkıntılarımız var. Ama bunları çözmek içinde 10-20 gündür inanılmaz bir planlama ile gidiyorlar. Bu destekler olmazsa şehrin ciddi organizasyonunu sağlayacak organizedeki ciddi fabrikatörlerimiz var. Bu şehirden kazanan. Bunları bu işin içine sokmazsak futbol bir sektör biliyorsunuz ve bizim dezavantajımız önceki senelerden gelen borçlarla yürüdüğümüz için oyuncularımıza ödeme yapmakta, transfer yapmakta zorlanıyoruz. Ben inanıyorum ki sevgili Savaş Başkanım, sevgili Muharrem Başkanım ve yöneticilerimiz, valimiz mülki amirimizin desteklikleriyle bu sıkıntılar bize verdikleri sözlerden dolayı ortadan kalacak.  Buda gelecek anlamında bizi doğru yola koyacak umut verici beklide hiç kimsenin beklemediği şeyler yapacağız” diye konuştu. 

“İKİNCİ YARI DAHA ZORLU GEÇECEĞİNE İNANIYORUM”

İkinci yarıya nasıl bir lig bekliyorsunuz sorusuna ise Kopan şöyle konuştu:

Ligin ikinci yarıları her zaman zordur. Kaybedilen puanların telafisi yok. İkinci yarı daha zorlu geçeceğine inanıyorum. Alttan çıkışlar ve üstten düşüşler olacaktır. Ekonomileri güçlü olan, maçlardaki rotasyonu iyi yapan takımlar muhtemelen üst sıralarda olacaktır. Düşük bütçeli ve kadrosu yeterli olmayan takımlar sıkıntılar yaşayacaktır. Planladığımız transferleri yapabilirsek Karaman Belediyespor’u layık olduğu yerlere çok daha iyi yerlere getirebiliriz. Sizi üst sıralara götüren birlik ve beraberlik. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

karaman okan kopan karaman belediyespor spor maç futbol belediyespor