TEHLİKE SAÇIYOR

TAKİP ET

*Satılan maddeler üzerinde çocuklara zarar vereceği uyarı yazısı olmasına rağmen satılan maddeler öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.


OKUL ÇEVRESİNDE SATILAN YİYECEK VE İÇECEKLER TEHLİKE SAÇIYOR
*Satılan maddeler üzerinde çocuklara zarar vereceği uyarı yazısı olmasına rağmen satılan maddeler öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.
Karaman'da okul çevresindeki özellikle bakkallarda satılan yiyecek ve içecekler tehlike saçıyor.
Okullarda gazlı içeceklerin yasaklanmasının ardından öğrenciler, gazlı içecek bulabilmek için okul çevresindeki bakkal ve marketlere gidiyor. 
Denetimi yapılmayan bazı işyerinde üzerinde ‘Çocukların aktivite ve dikkatleri üzerinde olumsuz etkileri bulunabilir’ uyarısı da yazan içecekler ve bazı merdiven altı üretim olduğu tahmin edilen gıda maddelerini öğrencilere satılıyor. 
Duruma tepki gösteren veliler ise “Okullarımızda yayınlanan genelgelerle zararlı içerecekler ve yiyeceklerin satışı yasaklanmıştı. Bu durum biz velileri memnun etmişti. Ancak öğrenciler, okul dışındaki bakkal ve marketlere giderek içecek ve muhtelif gıda maddeleri alıyorlar. Alınan bir içeceğin üzerinde ise çocukların aktivite ve dikkatleri üzerinde olumsuz etkileri bulunabilir uyarısı yer alıyor.
 Bu iş yerleri hiç denetlenmiyor mu? Çocuklarımıza bu tür zararlı içecekleri satan iş yerlerinin denetlenmesini ve bu içeceklerin satılmamasını istiyoruz” dediler. 
Haber:Yasemin Küçükcicibıyık