TBMM BAŞKANLIĞI SEÇİMİ BAŞLIYOR

TAKİP ET

TBMM bu hafta 26. Başkanı'nı seçecek. TBMM Başkanlığı için İsmet Yılmaz, Deniz Baykal, Ekmelettin İhsanoğlu ve Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak.


TBMM  bu hafta 26. Başkanı’nı seçecek. TBMM Başkanlığı için İsmet Yılmaz, Deniz Baykal, Ekmelettin İhsanoğlu ve Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak.
TBMM, alınan karar uyarınca 1 Temmuz’da tatile girmeyecek. 7 Haziran seçimleri sonrası milletvekillerinin yemin etmesinin ardından Meclis’i bekleyen en önemli konu Başkan seçimi olacak. Meclis Genel Kurulu’nda, bugün ve yarın Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak. 
İlk tur bugün
Başkanlık seçiminin ilk iki turu bugün yapılacak, başkan seçilememesi durumunda üçüncü ve dördüncü tur ise 1 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. 
Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki (367) ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek. 
Başkanlık için Milli Savunma Bakanı ve Ak Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak. TBMM Başkanı’nın seçilmesinin ardından Danışma Kurulu toplanarak, Başkanlık Divanı dağılımının ele alınması bekleniyor.