Tazminatları ile birlikte..

TAKİP ET

Karaman İl Özel İdaresi'nde 2014 yılında, 'Norm Fazlalığı' gerekçesi ile 58 işçinin..

Zorunlu emekliye (tazminatları ile birlikte) çıkartılması ile ilgili, işçilerin ‘işe iadeleri’ ile ilgili Karaman İş Mahkemesi’ne açtıkları davanın reddedilmesinin ardından, temyize giden karar, Yargıtay 22. Hukuk Dairsi tarafından bozulması ile yeniden Karaman İş Mahkemesine gönderilen dosya ile ilgili Karaman İş Mahkemesi’nin 7 Ocak 2016 tarihli duruşmasında, Yargıtay’ın bozma kararı doğrultusunda işçinin İşe İadesine karar verdi.
Karaman İş Mahkemesi işe iade kararı şöyle açıklandı ;
a- İşveren yapılan feshin GEÇERSİZLİĞİNE ve davacının davalıya ait işyerindeki işine İADESİNE,
b-Davacının yasal sürede işe başvurmasına rağmen işverenin, süresi içinde davacıyı işe başlatmaması halinde, davalı tarafından ödenmesi gereken tazminat miktarının, davacının 4 aylık ücreti tespitine,
c- Davacının işe iade için işverene süresi içinde başvurması halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar en çok 4 aylık ücret ve diğer haklarının davalı tarafından davacıya ödenmesi gerektiğinin tespitine.”
    Bu Karar sonrasında İşveren İl Özel İdaresi tarafından Yargıtay’a yeniden yaptığı itirazın da 18 Mayıs 2016 tarihinde Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından 2016/11343 sayılı kararı ile, Karaman İş Mahkemesi kararı onanarak, karar kesinlik kazanmış oldu.
    Hukuken son nokta konulan bu karar sonrasında işten çıkartılan 58 işçi yukarıda Karaman İş Mahkemesi kararında belirtildiği gibi işe iade edilecek ve 4’er maaş ve diğer hakları iade edilecek.
    Bu hakların iadesi ile işçilere yaklaşık 2,5-3 Milyon TL’lik bir ödeme daha yapılması, isteyenlerin işe geri başlayacağı ayrıca işçilerin emekli ikramiye ve maaşlarının da yeniden hesaplanmasının da yapılarak haklarının ödeneceği öğrenildi.