Taşkale Köyünde Büyük Yangın

TAKİP ET

Taşkale Köyünde Büyük Yangın

Karaman'da merkeze bağlı Taşkale köyünde bir evde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangın, saat: 17.30 civarlarında Taşkale Köyünün Atatürk Mahallesinde bulunan bir evde meydana geldi. 
Abdullah Bozkurt'a ait olduğu öğrenilen evde sobadan çıktığı tahmin edilen yangın meydana geldi.
Evden yükselen dumanları gören çevredeki vatandaşlar yangını kendi imkânlarıyla söndürmeye çalıştı. 
Köylülerin yangına müdahalesi yetersiz kalınca ihbar üzerine olay yerine Karaman Belediyesine ait itfaiye ekipleri sevk edildi. 
Bu sırada yangını duyan Coşkun Mermer firmasına ait 3 itfaiye, 1 su arazözü ve iş makineleri ile yangına müdahale edildi.
Bölgeye gelen Karaman Belediyesine ait itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yaklaşık 4 saatlik çabanın ardından söndürüldü.
Yangında köylünün traktörü kullanılamaz hale gelirken, evde de büyük çapta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.
“TEK TESELLİMİZ CANA ZARAR GELMEMESİ”
Taşkale Muhtarı Hasan Karaca ise yaptığı açıklamada, "Büyük geçmiş olsun. Bu akşam 17,30 civarında Atatürk mahallesinde Abdullah Bozkurt abimizin evinde yangın çıktı. Yangına ilk köylülerimiz müdahale etti. Atatürk mahallesinde faaliyet gösteren coşkun mermer sahibi Ulvi Yaman’a durumu ilettim. Sağ olsun oda işletmesindeki itfaiyesini ve su arazözü gönderdi. Hızlı bir şekilde gelen Karaman belediyesi itfaiyesi de hızlı bir şekilde yangını 21.00’de söndürdüler. Yangında traktörü kullanılamaz hale gelirken evde ciddi zarar gördü tek tesellimiz cana zarar gelmemesi" dedi.