Tasarım ve Beceri Atölyesi açıldı

TAKİP ET

Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller Projesi kapsamında atölye açıldı

Mevlana Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı, Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller Projesi kapsamında Karaman Merkez ve Ermenek ilçesinde kurulan Tasarım Beceri Atölyelerinin açılışı, Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Ayrancı Kaymakamı Mehmet Göze, Hanımefendi Zehra Meral, İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt ve MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger'in katılımıyla eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca 2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan tasarım ve beceri atölyelerinin kurulumu için harekete geçildi. Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller Projesi kapsamında Karaman Merkezde açılan atölyelerin ilki eski kız imam hatip lisesi binasında, Ermenek'te açılan tasarım beceri atölyesinin ilki de İncikzade Mustafa ve Emine Keleş Cumhuriyet Ortaokuluna kuruldu.

Atölyeye ilişkin Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu'na bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, Karaman merkezde kurulan atölyenin açılışı öncesi 18 bilgisayar öğretmeni ve 6 öğrenciye 3 gün eğitim verildiğini ifade etti. 

Abdurrahman Kurt, "Öğrencilerimizin düşünme, tasarlama, üretme, problem çözme, takım çalışması gibi becerilerinin destekleneceği eğitim ortamları tasarım beceri atölyelerimiz Mevlana Kalkınma Ajansı proje desteğiyle il Merkezinde ve Ermenek ilçemizde eşzamanlı olarak açıldı. Hazırlık aşamasında eğitim alan 6 öğrencimiz, daha sonra İstanbul'da düzenlenen robot tasarım ve kodlama yarışmasında Türkiye 1.'si olup, Singapur'da düzenlenecek yarışmaya katılma hakkı kazanmışlardır." dedi

2023 Eğitim Vizyonu'nda da yer alan tasarım ve beceri atölyelerinin kurulumuna büyük önem verdiklerinin altını çizen Kurt şunları söyledi: "MEVKA 2018 Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında bugün açılışını yaptığımız tasarım ve beceri atölyelerinde hedef kitlemiz, içerisinde okul öncesinden yükseköğretime kadar öğrencilerden hafif düzeyde engel durumu bulunan öğrencilere kadar geniş bir yelpaze yer almaktadır. Atölyemizde ahşap CNC, elektronik, robotik, kodlama gibi ileri teknolojiler kategorilerinde ve geri dönüşüm ile ilgili olarak üretim yapılabilecektir." diye konuştu.

MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Her geçen gün teknoloji odaklı değişim ve dönüşüm yaşayan eğitim sistemine ayak uydurmak için ülkemizde bu alanda çalışma yürüten kurumlarımızın ellerinden geleni yapmanın gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz. Özellikle son yıllarda yazılım ve robotik kodlama alanlarında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız tarafından pilot uygulamasına başlanılan ve kısa süre içerisinde ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenen Deneyap Atölyeleri de bu konuya verilen önemin en güzel örneğini teşkil etmektedir. Bu atölyelerde gençlerimiz erken yaşta yazılım ve robotik kodlama eğitimleri almakta ve bu sayede zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ajansımızın desteği ile hayata geçirilen Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller Projesi ile de teknoloji alanında Dünya pazarındaki rekabette söz sahibi, mevcut ve gelecekte var olacak yeni nesil iş alanlarında yeterlilik sahibi bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ajans olarak, amacı ve hedefleri açısından büyük önem atfettiğimiz bu projenin takipçisi olacağımızı özellikle ifade ederek, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından telekonferans yöntemiyle bağlantı kurulan Ermenek ilçesiyle eşzamanlı olarak tasarım ve beceri atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında atölyeyi gezen protokol üyeleri, yapılan çalışma örneklerini inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı.