Taş Mektuplar Belgeseliyle Karaman Bu Akşam TRT Avaz Kanalında

TAKİP ET

Çekimleri 2019 yılında yapılan "Taş Mektuplar" adlı belgeselin ilk bölümü 19 Nisan'da yayınlanmıştı. Belgeselin ikinci bölümü ise bu akşam saat 22.30'da ekranlara gelecek.

Karaman kaya resimleri ve tarihçi yazar Osman Ülkümen'le yapılan röportajın yer alacağı belgeselin ikinci bölümünün tekrarı ise yine aynı kanalda 27 Nisan Salı günü saat 14.00'de yayınlanacak.

TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Taş Mektuplar belgesi Anadolu'daki Türk varlığının tarihçesini anlatıyor. 4 bölümden oluşan belgeselin ilk bölümü geçen hafta yayınlanan belgeselde Anadolu'da tespit edilen kaya resmi alanlarının kimlere ait olabileceği ve bu resimlerin ne anlattığı ve ne zaman yapıldığı ekranlara gelmişti. İkinci bölümde Karaman ve ilçelerinde bulunan kaya resimleri yer alacak. Binlerce yıl öncesinden günümüze bırakılan taşa yazılan mektuplar ekranlara gelecek. Diğer bölümlerde ise Anadolu'da var olan Orhun harfleriyle yazılmış yazıtlar, kurgan mezarlar ve ilk gelen boyların bıraktığı diğer unsurlar anlatılacak.