Tarımsal Kredi Karamanlı Çiftçileri Sevindirdi

TAKİP ET

Tarımsal kredi faizlerinin yüzde 12'den 9'a düşürülmesi, bu faiz indiriminin özellikle yeni kredi alacak olan Karamanlı çiftçileri sevindirdi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, yaptığı açıklamada esnaf kredileri ve tarımsal kredilerde kamu bankalarının kredi faizlerini düşürdüğünü açıkladı. Albayrak, kamu bankalarının esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12'den yüzde 9'a düşürdüğünü açıkladı. Bu karar İle faizleri 12'den 9'a düşürdükleri için hükümetimize, sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz.

Karaman çiftçimizin geçtiğimiz senelerden Ziraat Bankalarına, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve özel bankalara birikmiş borcu var. Çiftçilerimizin geçmiş dönemdeki borçlarının 4-5 yıla yayılarak yapılandırılması gerekiyor. Çiftçimiz geçen yıl Tarım Kredi Kooperatifinden yüzde 33 faiz ile mazot, sertifikalık tohumluk, gübre, yem kredisi kullandı. Borçlu olan çiftçinin Ziraat Bankasındaki limitleri doldu zaten. Çiftçinin Ziraat Bankasındaki, Tarım Kredi Kooperatifindeki borçları 4-5 yıla yayılması çiftçimizin devletimizden beklentisidir.

Faiz indiriminin özellikle yeni kredi çekecek çiftçilerimiz için faiz indirimi bir ümittir. Geçmiş dönemdeki borçlu çiftçinin zaten bankadaki limiti doldu. Çiftçi o nedenle özel bankalara yöneldi. %9 yapandan Allah Razı Olsun. yeni kredi alacaklar, müracaat yapacaklar için bir fırsat ama geçmişte kredi çekmiş ve ödeyemeyenler için bu bir fırsat olmayacağı kanaatindeyiz." dedi.