Tarım Ve Orman Müdürlüğü Ekipleri, Sahaya Çıkarak Sorunları Yerinde Tespit Ediyor

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreticinin sorunları ve ekili alanlarda yaşanan sıkıntıları yerinde tespit etmek amacıyla tüm ekipleriyle sahadaki çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi teknik personelleri Kadir Eryiğit, Emrah Öget ve Masum Dündar, hububat tarlalarında özellikle buğdayın en önemli zararlılarından süneyle ilgili olarak arazilerde kıymetlendirme sürvey çalışmalarını sürdürüyor.

Bitki sağlığı uygulama programı doğrultusunda ise meyve, bağ ve sebze alanlarında hastalık ve zararlı kontrolleri ise Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri Emrah Öğet Servet Karazor ve Şener Eren tarafından yapılmaya  devam ediliyor .Üreticilere hastalık ve zararlılar konusunda teknik talimata uygun ilaçlamalar tavsiye edilerek üreticilerin sorunları sahada dinleniyor.

Yine Göksu-Taşeli Projesi kapsamında Aşağıkızılca köyünde dağıtımı yapılan bağ fidanları da Tarım ve Orman il Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ile Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka tarafından yapıldı.