TARIM BAKANLIĞINDAN KARAMAN İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI   

TAKİP ET

KARAMAN'da Süt Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 250 hektarlık alan için acele kamulaştırma kararı çıktı.

 Tarım Bakanlığı, organize tarım ve hayvancılık verileri ve tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri projeleri kapsamında bu yıl çalışmalarını hızlandırıyor.
    Bakanlık bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin desteklenmesi, geliştirilmesi, ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi ile pazarlama yöntemleri konusunda teknik destek verilmesi, rekabet edebilirliğini artırıcı nitelikte sürdürülebilir, uygun ve kaliteli hammaddenin temini için tarım sanayi entegrasyonunun desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik hamle atıyor.
    KARAMAN’DA SÜT ÜRETİMİ İÇİN İHTİSAS BÖLGESİ
    Bakanlık Karaman için; “Karaman’da Süt Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; 250 ha alanda kurulan bölgede 5.300 sağmal büyükbaş kapasiteli 50 adet işletme faaliyet gösterecektir. Yer seçimi kesinleştirilmiş olup, kuruluş protokolü onaylanarak tüzel kişilik kazanmıştır. Alanla ilgili acele kamulaştırma kararı verilmiştir.”dedi.