Takvim Yapraklarında Karaman Projesi Tamamlandı

TAKİP ET

Larende Fotoğraf Derneği tarafından Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 'Takvim Yapraklarında Karaman' projesi tamamlandı.

Proje koordinatörü ve Larende Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa Doğan yaptığı açıklamada, “Takvim Yapraklarında Karaman” projesi Karaman’ın hatıralarını ve hafızasını kendisine çıkış noktası kabul ederek, kendi geleneğimize yaslanan; ama modern sanatlarla beslenen bir projedir. Projemizin temel felsefesi Karaman’ı anlatmaktan ziyade, Karaman’ı anlamaya dönüktür. Medeniyetimizin kültür, sanat ve düşünce birikimini daha iyi anlayıp anlamlandırarak, Karaman’da yaşayan tüm kesimlerde Karaman’a dair aidiyet duygusunu geliştirmek; Karaman’ın meselelerine çözüm üretme gayretinde nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, yediden yetmişe herkesi “KARAMAN BİZİM” çatısı altında “ŞEHRİMİ SEVİYORUM” ortak paydasında buluşturabilmektir. Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile paydaş olduğumuz ve T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projemizin Karaman’da ve Karamanlılar da aidiyet duygusunu ve bilincini geliştirmesine katkı sağladığına inanıyoruz. Projedeki takvimimizin ön yüzünde 365 gün Karaman fotoğrafı, her fotoğrafa ruh veren edebi metin ile birlikte Karaman ağzı ve atasözü bulunmaktaydı. 2021 yılının UNESCO Yunus Emre Yılı olmasından ötürü her güne hemşehrimiz Karamanlı Yunus Emre’nin bir dörtlüğü takvimimizin en güzel köşesinde yerini aldı. Takvimimizin arka yüzünde ise şehrimize ait nostaljik fotoğraf ve her biri hemşehrilerimizin kaleminden süzülen yazısı yer alan takvimimizi ulaştırdığımız hemşehrilerimizden beğenilerini ile ilgili çok güzel dönütler aldık. Matbaadan ve yaşadığımız salgın sürecindeki hafta sonu yasağından dolayı bir gecikme yaşansa da takvimimizin içeriği bu sıkıntıyı unutturdu.

Proje kapsamında mobil uygulamamız da mevcuttur. Android uygulamamız google play de “Karaman Takvimi” ismi ile yer almakta olup, appstore da ise başvurumuz bulunmakta olup değerlendirme aşamasındadır. Yine www.karamantakvim.com adresinden takvimimiz dijital ortamda takip edilebilir. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan da günlük olarak takvimimizle ilgili paylaşımları takip edebilirler. Projemizin son aşamasında ise fotoğraf sergisi yer almıştır. Sergimizi normal formatın dışında planlayarak takvim yapraklarından zaman çizelgelerini çıkararak eski ve yeni fotoğrafları birarada tasarımlayıp Karaman İl Halk Kütüphanesinde bir hafta boyunca sergiledik. Başta projenin fikir aşamasından itibaren desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık’a, Projenin aynı zamanda mimarı olan ve proje süresince sürekli destek veren İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Burhan Yemiş’e, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personellerine, Larende Fotoğraf Derneği yönetim ve genel kurul üyelerine, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü personellerine, projemizin yürütme aşamasında emeği geçenlere, takvimi beğenip, yorum yapan, eleştiren herkese, Karamanlılara Larende Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Android uygulama adresi:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.karaman.takvimi.app

Projenin sosyal medya linkleri:

www.karamantakvim.com

https://twitter.com/karamantakvim

https://www.instagram.com/takvimyapraklarindakaraman/

https://www.facebook.com/TakvimYapraklarindaKaraman