Takiyüddin Uzayevi Karamanlı Çocuklara Kapılarını Açtı

TAKİP ET

İmaret Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Kadir Yetiş'in bir hayali daha gerçek oldu. 

Amatör olarak astronomi ile ilgilenen ve okullarda gökyüzü etkinlikleri yapan Yetiş okul bahçesine daha önce bir hayırsever tarafından yaptırılan şadırvanı gezegenevine çevirmek için bir proje hazırladı.
Karamanlı yardımsevererin katkısıyla yaklaşık 48 bin lira tutarındaki proje için gece gündüz çalışan Kadir Yetiş ve öğretmen arkadaşları projeyi tamamlamanın sevincini yaşadılar. Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü de uzayevine armut koltuk desteği sağladı.
Takiyüddin Uzayevi bugün düzenlenen törenle kapısını Karamanlı çocuklara açtı. Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yetiş, İl Tarım Müdürü Yusuf Şahinbaş, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, İmaret Ortaokulu Öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Şadırvandan uzayevi projesi dünyada bir ilk olurken güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtılıyor.
Projenin fikir babası Fen Bilimleri Öğretmeni Kadir Yetiş "Geçmişimize bakarsak en önemli bilim insanları bu coğrafyadan çıkmıştır. Takiyüddin Uzayevi çalışmaları gelecek nesillerimizin bilime olan merakına hizmet edeceği için mutluyum.' dedi.