Tahsin Ünal Kütüphanesi Akçaşehir'de Açıldı

TAKİP ET

Karaman'ın Akçaşehir Kasabası merhum Albay Tahsin Ünal'ın ismini taşıyan yeni bir kütüphaneye kavuştu.

Bırakın Kızlar Okusun Derneği Akçaşehir Kasabası Çok Programlı Lisesi bünyesinde bir kütüphane oluşturarak öğrencilerin ve tüm kasaba halkının hizmetine sundu.

Açılış nedeni ile okul bahçesinde 24 Eylül Cuma günü düzenlenen törene Milli Eğitim camiasından, Karamanlı şair ve yazarlardan, kasaba halkından ve öğrencilerden oluşan topluluk katıldı.

Törene ayrıca il dışından da katılım yoğundu. Kahramanmaraş’tan Tahir Görenli, Hüseyin Yalçın, Berçenekli Ali ve Adana'dan Mansur Ekmekçi törende yer alarak destek verdiler, şiirler okudular.

Bırakın Kızlar Okusun Derneği Başkanı Münire Çevik açılışta yaptığı açıklamada, “Bırakın Kızlar Okusun Derneği olarak Akçaşehir Çok Programlı Lisesinde Tahsin Ünal adına kurduğumuz kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik. Çocukluğumun geçtiği köyde olmak bir okulumuzu daha kütüphaneye kavuşturmak çok güzel bir duygu. Güzel yurdumuzun başka illerinde de birçok kütüphane açtık fakat Akçaşehir’de olmak ayrı güzeldi. Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Katkılarından dolayı Karaman Belediyesine, bilgisayar ve kitap konusunda bizlere yardımcı olan Karamanımızın Sudurağı Beldesi eski Belediye Başkanı Celal Aslan’a, Erdilek Ünal’a, Danış Kitabevine ve bizi yalnız bırakmayan halkımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Akçaşehir’in yetiştirdiği değerli şahsiyetlerden olan Albay Tahsin Ünal’ın ismi verilen kütüphane 2 bin 500’ü aşkın kitabı ile hizmet vermeye başladı.