Taha Akgül 11. Kez Avrupa Şampiyonu oldu

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü mezunu Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 3. Kez Avrupa Şampiyonu olarak Avrupa'da serbest güreş tarihinde en fazla şampiyonluğa sahip sporcu olarak kendi rekorunu kırdı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden KMÜ mezunu Taha Akgül, serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı. Taha, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen organizasyondaki serbest stil 125 kilo finalinde Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaştı. Minderden 5-4 galip ayrılan Taha, peş peşe 4'üncü, toplamda 11'inci Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Milli Güreşçi Akgül’ün Avrupa Şampiyonluğu sonrasında Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim yaptığı açıklamada, “Tebrikler Şampiyon. Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üst üste 4. kez, toplamda ise 11. kez Avrupa şampiyonu olarak milli güreşçimiz Taha Akgül’ü yürekten kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ise, “Avrupa Şampiyonu olarak Avrupa’da serbest güreş tarihinde en fazla şampiyon olan sporcu olarak rekor kıran şimdi de 11’inci kez Avrupa Şampiyonu olan KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül’ü ve 3’üncü kez Avrupa şampiyonu olan Feyzullah Aktürk’ü yürekten tebrik ediyorum. Sizinle iftihar ediyoruz. Tebrikler Yiğitler. Cenab-ı Allah sırtınızı yere getirmesin” dedi.

Milli Güreşçi Taha Akgül ise, “Allah’ıma şükürler bir rekoru daha kırmanın başarısı gösterdim. Ayrıca serbest takımımız 31 yıl sonra takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Buda ayrı bir gurur oldu bizler için. Beni bu yolda destekleyen başta aileme kıymetli eşime ve tüm sevenlerimize teşekkür ederim. Arayan mesaj atan dostlarımızdan Allah razı olsun. Durmak yok Olimpiyat için çalışmaya devam” dedi.



Taha Akgül Avrupa Şampiyonu KMÜ güreş