Tabloya kavuştu, gözleri doldu

TAKİP ET

84 yaşındaki Patnoslu dedenin Kazımkarabekir portresi sevinci..

Babası Şemsettin Taşdemir'in Kurtuluş savaşında 'Şark Fatihi' Kazım Karabekir Paşa ile silah arkadaşı olduğunu belirten 84 yaşındaki Celalettin Taşdemir, yaşadığı Ağrı'nın Patnos ilçesinde, tanıştığı kişinin Karamanlı olduğunu öğrenince gözleri dolar.

Derki, “Karaman'a bağlı Kazımkarabekir İlçesi var. O ilçe, babamın Kurtuluş Savaşı'nda emrinde olduğu, yan yana düşmana kurşun sıktığı Kazım Karabekir Paşa'nın adını taşıyor. Paşa'nın bir tablosunu yıllardır edinemedim. Bana kimse yardımcı olmadı. Onu çok seviyorum, yardımcı olur musunuz” diyerek ağlar. Karamanlı bu kişi de hemen Kazımkarabekir ilçesinden tanıdığı Şerafettin Çoban ve Muhtar Mustafa Aksoy'a ulaşıp durumu iletir. 

Celalettin dedenin bu isteğini kırmayan Mustafa Aksoy ve Şerafettin Çoban da, Kazımkarabekir Paşa'nın bir fotoğrafını çerçeveletip, postayla Patnos ilçesine gönderdi. 84 yaşındaki Celalettin Taşdemir de fotoğraf eline ulaşınca birlikte poz verip resmini Mustafa Aksoy'a göndererek teşekkür etti. Aksoy, şunları söyledi:

“Amcayı biz görmedik. Babası Paşamızın silah arkadaşıymış. Çavuş olarak görev yapmış. Adı Şemsettin Taşdemir. Biz de Celalettin amcayla görüşüp isteğini yerine getirdik.” (mansetturkiye)