TABİAT TURİZMİ UYGULAMA EYLEMİ..

TAKİP ET

TABİAT TURİZMİ UYGULAMA EYLEM PLANI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Karaman Orman İşletmesi Şube Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar ile 2013 yılında tüm illerde 2014 – 2023 Tabiat Turizmi Master Planı hazırlanarak çalıştay yapılması planlanmıştır. 

İlimizde ise 2013 yılında hazırlanan “2014 – 2023 Karaman İli Tabiat Turizmi Master Planı” sayın valimizin ve ilgili, sorumlu kuruluşların katılımıyla bir çalıştay düzenlenerek plan tamamlanmıştır. Bu plan doğrultusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın talimatları ile 2015 yılında Karaman İli 2016 – 2019 yılları Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı hazırlanmıştır. 
Söz konusu uygulama eylem planının tanıtımı için 21/06/2016 tarihinde saat 14:00 da Karaman Valiliği Toplantı Salonunda Vali Yardımcımız Kenan Eskin başkanlığında Ayrancı ve Kazımkarabekir Kaymakamlarımız, Karaman Belediye Başkanlığı, Sarıveliler Belediye Başkanlığı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karaman Orman İşletme Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı, TURSAB İl Temsilciliği, TDF Karaman İl Temsilciliği, KARDOF, TEMA İl Temsilciliği ve Karaman Bisiklet İl Temsilciliğinin katılımı ile tanıtım toplantısı yapılmıştır.
            İl Şube Müdürü Nazmi Kaplan tarafından yapılan sunumda ilimizde 2016 ile 2019 yılları arasında yapılacak olan faaliyetler, tahmini bütçe ve koordinasyonun nasıl sağlanacağı hakkında bilgiler verilmiştir. Karaman İlinin Tabiat Turizminin gelişmesine yönelik faaliyetlerin anlatıldığı bu toplantıda kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların görüşlerinin alınmasına müteakip toplantı sona ermiştir.”