SÜS HAVUZUNDA SERİNLEMEYE ÇALIŞAN ÇOCUKLAR HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYOR

TAKİP ET

Karaman'da 30 dereceyi bulan hava sıcaklarından bunalan çocuklar Kuğulu Parktaki süs havuzunda serinlemeye çalışırken hayatlarını da tehlikeye atıyor.

Karaman’ın en uğrak yeri olan ve vatandaşların dinlenmek için vakit geçirdiği İsmet Paşa Caddesindeki Kuğulu Parktaki süs havuzu en çok da çocukların ilgisini çekiyor. Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Eylül ayında kentteki süs havuzları serinleyen çocukların gönüllerince eğlenmesine vesile oluyor. Süs havuzlarının içerisinde mikrop barındırdığı gerçeği düşünüldüğünde, bu eğlence durumu yaşları 10 ila 15 arası değişen çocukların hastalıklarla karşı karşıya bırakabilir. Ailelerin ve Karaman Belediyesinin bu konuya karşı hassas olması ve çocukların süs havuzuna girmesinin önüne geçilmesi büyük önem arz ediyor.

Süs havuzunda yüzmeye çalışan çocuklar, diğer taraftan da boğulma tehlikesiyle karşı karşıya. Geçtiğimiz aylarda Türk Dünyası Kültür Parkında yaşanan boğulma olayı sonrasında 15 yaşındaki bir çocuk 45 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kaybetmişti. Bu tarz olayların tekrar yaşanmaması adına ailelerin çocuklarını bu konuda uyarması ve Karaman Belediyesinin süs havuzları  çevresinde güvenlik önlemi almasında fayda var.