Şüpheli Yakalanmasa 3 Kişi Daha Öldürecekmiş

TAKİP ET

Karaman'da cinayet

Karaman'da tartıştığı 2 kişiyi silahla öldürdüğü, 1 kişiyi de ağır yaraladığı iddia edilen şüphelinin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.
İddiaya göre, Alparslan Türkeş Parkında A.S., A.A.Y. (20) ile henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı.
Kavgaya dönüşen olayda A.A.Y. göğüs kısmından silahla yaralandı.
Yaralı şahıs yakında bulunan çarşı polis merkezine giderek polisten yardım istedi. Yaralı şahıs ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma kaldırılarak tedavi altına alındı. 
ŞÜPHELİ KISA SÜREDE YAKALANDI
Olay yerinden kaçan şüpheli için polis ekipleri kent genelinde çalışma başlattı.
Yapılan takip sonucu şüpheli şahıs Gevher Hatun Mahallesinde kovalamaca sonucu yakalandı.
İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheli ifadesinde Urgan Mahallesi taş ocakları mevkiinde iki kişiyi öldürdüğünü iddia etti.
Bölgeye gelen ekipler Aydın Çaltı (36) ve Veli Ulushan'ın (35) hayatını kaybettiğini belirledi. 
Ekipler bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Karaman Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan şüpheli A.S. ifadesinde, öldürdüğü Aydın Çaltı (36) ve Veli Ulushan ile yaraladığı Ali Atakan Y. (20) ile aralarında alacak verecek meselesi olduğunu iddia etti.
Şüpheli ifadesinde, "Aydın ve Veli'yi alkol almak için davet ettim. Kiralık araçla Urgan Mahallesinde bulunan taş ocakları mevkisine gittik. Orada alkol aldıktan sonra belimdeki tabancayı çıkarıp Aydın'ın ve Veli'nin başına ateş ederek öldürdüm. Daha sonra olay yerinden ayrılıp şehir merkezine döndüm. Telefonla Ali Atakan Y.'yi arayarak Alpaslan Türkeş Parkı'na çağırdım. Parka onu da aynı tabancayla göğsünden vurarak kaçtım." iddiasında bulundu.
3 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEKMİŞ
Şüpheli, polisin kendisini bulmaması için şahıları taş ocakları mevkiine götürdüğünü belirtti.
Şüpheli elinde öldüreceği isimlerin olduğunu ve polise yakalanmaması halinde 3 kişiyi daha vuracağını iddia etti.
Şüpheli, "Sıradaki kişiyi öldürmek için Gevher Hatun Mahallesi'ndeki evine gittim. Burada tam öldüreceğim kişinin apartmanına girerken polisler beni gözaltına aldı. Polisler birkaç dakika daha gelmese K.B.'yi de öldürecektim" dedi.
Olayın ardından Gürcistan'a kaçacağını aktaran şüpheli, polisin kendisini kısa sürede yakaladığını aktardı. 
Şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından cinayetin işlendiği bölgenin sorumluluk bölgesi olması nedeniyle jandarma teslim edildi.
Şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.