SÜLEYMAN KAHRAMAN'DAN FETÖ İFADESİ

TAKİP ET

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden FETÖ Çatı Davası'nın geçen hafta başlayan duruşmasında FETÖ'nün kasası olduğu tanıkların dinlenmesiyle başladı.

FETÖ DAVASINDA, KARAMANLI SANIK İÇİN KARAMAN ESKİ VALİSİ DİNLENDİ

 Dilaver Azim'in İstanbul'daki iş yerlerinden dolayı parasal ilişkilere girdiği ve birbirlerini dolandırıcılıkla suçladığı bir başka davada yer alan merkez valileri Selim Cebiroğlu ve Süleyman Kahraman dinlendi. 
 Duruşmada, “örgütün gayrimeşru işlerinden sorumlu kişisi ve kasası” olduğu iddia edilen sanık Dilaver Azim ile ilişkili tanıklar dinlendi. 
SÜLEYMAN KAHRAMAN’DAN FETÖ İFADESİ:  Duruşmada, tanık olarak dinlenen Karaman eski Valisi Süleyman Kahraman da sanıklardan Dilaver Azim'i tanıdığını beyan etti. Tanık Kahraman, Azim'in Süleyman Efendi Cemaati'nden olduğunu, hakkında FETÖ davası açıldığına şaşırdığını aktardı. Mahkeme Başkanı Giray'ın, “FETÖ’den soruşturma geçirdiğini söyledi mi?” sorusu üzerine Kahraman, şu ifadeleri verdi: “Evet söyledi. Ama ben inanmak istemedim. Kendisi sürekli olarak Süleyman Efendi Cemaati ile içli dışlı olduğunu söylerdi. Daha ziyade onların Kur'an kurslarıyla ilgili koşturduğunu bize söylerdi. Akşemseddin Kur'an Kursu'nu gördüm. FETÖ soruşturması geçirdiğini söyledi. Kendisinin bir ticari davası vardı, ondan dolayı 'Bana suç isnat ediliyor. Sen beni bilirsin ağabey, ben Süleyman Efendi Cemaati'nin içindeyim.' derdi. Azim, sürekli FETÖ aleyhinde konuşurdu. Ben de ‘O kadar şey yapma, sıkıntıya girersin.’ derdim. Bunu 2013 ve 2014’ten çok önce de yapardı. Paralel yapıyla ilgili hep aleyhte ifadeler kullanırdı.” Kahraman, sanıklardan Azim'in MİT bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine, "(MİT'te çalışıyorum) demedi, tanıdıklarının olduğunu söyledi. Fidan'la zaman zaman konuştuğunu söyledi.” dedi. 
Vali Kahraman’ın beyanlarının ardından salonda kısa süreli gerilim yaşandı. Seyircilerden biri (O.E), Kahraman'ın yalan söylediğini iddia ederek, beyanda bulunmak istediğini belirtti. “Evinin mobilyasını dahi ben döşedim.” diyen ve iş adamı olduğunu belirten kişi, polis eşliğinde dışarı çıkarıldı.