SULAMA BİRLİĞİNDEN ÇİFTÇİLERİ UYARDI;

TAKİP ET

'BORÇLARINIZI VE BEYANNAMELERİNİZİ ZAMANINDA VERİN, CEZA YEMEYİN'

 Karaman Sulama Ovası Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, yaptığı açıklamada;
    “2018 yılı sulama sezonu içerisinde sulama yapacak çiftçilerimizin beyan verme süreleri, 30 Nisan 2018 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır.
    Beyannamesi zamanında vermeyen çiftçilerimize Karaman Ovası Sulama Birliği Tahakkuk-Tahsilat, Ceza usul ve esaslarına dair yönetmeliğin 14. Maddesinin 2. Fıkrasının e. Bendi gereği yüzde 30 beyan zammı uygulanacaktır.
    Çiftçilerimiz sulama beyanını bildirirken ne kadar beyan verirse beyanı kadar sulama yapacaktır. Çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için doğru eksiksiz beyan vermeleri gerekmektedir. Asi takdirde beyan verilmeyen yerlere su verilmeyecektir.
    Mükelleflerimizin kiraya verdiği tarlanın su borcundan, kirazcı ödemediği takdirde tapu sahibi sorumlu tutulup, ilgili alacak tapu sahibinden tahsil edilecektir.
    Bahar mevsimi ile birlikte ağaçlardaki çiçek açımlarında, don olaylarından ağaçların olumsuz etkilenmemesi için barajımızdan ve kuyularımızdan su verilecektir.
    22 Şubat 2018 tarihine kadar 2017 yılından borcu olan çiftçilerimizin borçlarını 22 Şubat 2018 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Çiftçilerin icralık duruma düşmemeleri için borçlarını ödemeleri gerekmektedir.
    Çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için beyannamelerini zamanında vermeleri ve ödemelerini zamanında yapmaları beyannamelerini verirken Tapu belgelerini de yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Çiftçilerimize önemle duyurulur.”dedi.