Su Tasarrufu İçin Mısır Ekiminden Vazgeçen Çiftçiye İl Müdürü Bulut'tan Teşekkür

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka ile birlikte Sudurağı kasabasında 3 bin 200 dekar alanda üretim yapan Şakir Turan'ı ziyaret etti.

Tarımsal üretim planlaması ve ilimizin su kısıtı iller arasında olması, suyun daha düzenli ve istikrarlı kullanılması amacı ile üretim yapmış olduğu alanlarda 2024 yılında çok su tüketen ürünleri tercih etmediğini söyleyen Şakir Turan bu yıl içerisinde buğday, arpa, çerezlik ayçiçeği ekilişlerini arttırdığını söyledi.

Üretici Şakir Turan, 2022 yılında 2 bin dekar, 2023 yılında ise 400 dekar alanda mısır ekimi yaptığını 2024 yılında ise tarlalarına mısır ekimi gerçekleştirmediğini söyledi.

İl Müdürü Bulut geniş bir alanda bilinçli bir şekilde ve her türlü tekniği kullanarak üretim yapan Şakir Turan'ın hububat alanlarında hastalık zararlı kontrol ve gelişim kontrolleri ile bu yıl ilk defa ekim yapmış olduğu yer elması alanlarında da inceleme yaparak Şakir Turan'a göstermiş olduğu misafirperverlik ve tarım uygulamalarındaki örnek çiftçi ve yapmış olduğu bilinçli üretimden dolayı teşekkür etti.