SU SIKINTILARI

TAKİP ET

Karaman'da geçtiğimiz hafta başından itibaren belirli aralıklarla başlayan ve şehrin büyük bir bölümünde etkili olan su kesintileri ile ilgili vatandaşların tepkileri de gelmeye başladı.

Karaman kent merkezinde gün içinde yaşanan su kesintileri ile ilgili olarak özellikle apartman binalarında su seviyesinin düşük miktarda olması kimi zaman da kesintiye tabi tutulması konut sakinlerini endişelendirmeye başladı.

Belediye’nin Karaman’da tatlı su projesi ve su kuyularında yaptığı bakım çalışmaları nedeniyle yaşandığı öğrenilen su kesintileri ile ilgili vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu su kesintileri ile ilgi çalışmaların ne zaman sonlanacağı merakı giderek artar oldu.
Kentte yaşayan sakinler zaman zaman bu konuda sosyal paylaşım siteleri üzerinden de tepkilerini dile getirir oldu. 
Edinilen bilgilere göre “İbrala Barajı İçme Suyu Projesi” kapsamında, yapımı devam eden ve büyük oranda tamamlanan su arıtma ve terfi merkezi Avrupa standartlarında, tam donanımlı ve teknolojik bir şekilde inşa ediliyor. 
Bu tesisin faaliyetine başladığında günlük 82.200 metreküp su basma kapasitesine sahip olacağını belirten yetkililer, İbrala Barajı’ndan buraya gelen su gereken bütün arıtma işlemleri tamamlandıktan sonra şehir merkezindeki su depolarımıza ulaştırılacağını belirtti. 
Sosyal paylaşım sitelerinde vatandaşlar kimi zaman, 
“Ağustos başında Yeşildere hattını bağlayacakmış diyorlar. 2 haftadır sular bir geliyor bir gidiyor. Suların seviyesi düşmüş ama özellikle üst katlarda yaşayan vatandaş olarak rezil oluyoruz.”diyerek bir an önce su probleminin çözülmesini talep ediyorlar.