SU BASKINLARI..

TAKİP ET

Ünver, Karaman'ın altyapı, otopark, şehir içi yolların yetersizliği, kentleşme, içme suyu kalitesi gibi temel sorunlarına eğilerek çözümlerin hayata geçirilmesi zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir'

CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver Karaman’da önceki gün yapan ve şehir içinde birçok yerde su bakınlarına neden olan şiddetli yağmur nedeni ile bir açıklama yaptı.

           Ünver açıklamasında şunları söyledi;  “Önceki gün kentimizde yağan şiddetli yağmur sırasında yaşananlara bakınca Karaman’ın gerçek belediyecilik anlamında uzun süredir ne kadar ihmal edildiğini bir kez daha üzülerek gördük. Hiç şüphesiz ki önceki gün yaşananlar, genel iktidarın desteği ile 12 yıldır kenti yönetenlerin sorumluluğundadır. Bizden öncekiler şunu yaptı, biz bunu yaptık demek çözüm değildir. 12 yıldır kenti yönetmenize rağmen öyle derseniz, birisi de çıkar; “Yaptınız da n'oldu? Karaman'ı sel götürdü.” der. 
               Eğer olaya “Nasıl olsa -bir daha- yağmaz. Bu da, unutulur.” anlayışı ile yaklaşılırsa ileride daha büyük tehlikelere kapı aralanmış olur. Yönetimin basireti, kriz anlarında ortaya çıkar. Her şey normalken zaten kimsenin kriz yönetimine de ihtiyacı olmaz. Bu itibarla yetkililer yağışın şiddetli olduğu mazeretine sığınmadan önceki gün yaşananlardan ders çıkarmalıdır. Evet, yağış şiddetliydi. Bu şiddeti ve altyapının yetersizliğini görünce bizi mutlu eden taraf, yağışın kısa sürmüş olması!... İnsan “Eğer yağış biraz daha sürmüş olsa, maazallah başımıza ne gelecekti?” diye düşünmeden edemiyor. Karaman Belediyesi de bu sorunun cevabını aramalı ve planlamasını buna göre yapmalıdır. Bu yapılırken de mutlaka kentin altyapısı gözden geçirilmeli, eksiklikler tespit edilip gerekli tedbirler de alınmalıdır. 
              Burada dikkat çekmek istediğim bir başka konu da AKP’nin genel ve yerel iktidarda bulunduğu dönemde, Konya ve Ereğli şehir girişine yapılan köprülü kavşakların durumu. Yağış sebebiyle her iki kavşağın alt geçitleri suyla doldu, araçlar mahsur kaldı. Bu kavşaklar yapılırken gerek mühendislik hataları gerekse de mali boyutuyla, sonrasında da yaşanan kazalar nedeniyle çeşitli eleştiriler yapılmıştı. Önceki günkü yağış, en azından mühendislik yönünden yapılan eleştirilerin haklılığını ortaya koymuştur. 
             Kentin altyapısının, yine son dönemde Leblebiciler Değirmeni civarında ve kentin çeşitli bölgelerinde oluşturulan yüksek katlı yapılaşmanın getirdiği yükü taşımaktan uzak olduğu da bu yağışla ortaya çıkmıştır. Bu meyanda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da bu tür yüksek yapılaşmalara izin verilen yerlerde, altyapının, üzerindeki yükü taşıyacak şekilde güçlendirilmesi zorunluluğudur. 
              Önceki gün yağan yağmur ve sonrasında yaşananların sevindirici tarafı şu ki; can kaybına yol açacak bir tehlike yaşanmamıştır. Hemşerilerimizin bir kısmının uğradığı maddi zararların da yetkili kişi ve kurumlarca göz ardı edilmeyerek mağduriyetlerinin giderileceğini umut ediyorum. 
              Bu son olayla birlikte kenti makyajlamaya yönelik yapılan çalışmaların altyapı sorunlarını ortadan kaldırmadığının da herkes tarafından görülmüş olmasını ümit ediyorum. Karaman’ın altyapı, otopark, şehir içi yolların yetersizliği, kentleşme, içme suyu kalitesi gibi temel sorunlarına eğilerek çözümlerin hayata geçirilmesi zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Bu sorunların çözümü noktasında yetkililer, mazeret üretme işi artık bir tarafa bırakmalı ve daha fazla geç kalınmamalıdır. 
              Bu itibarla önceki gün yağan yağmur ve doludan, gerek merkezde gerekse de tarım alanlarında zarar gören tüm hemşerilerime ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletirken; Kadir Gecesi'ni idrak ettiğimiz bu mübarek günde hemşerilerimin Kadir Gecesini tebrik eder, Yüce Mevla'dan hemşerilerimizi, kentimizi ve ülkemizi yaşanması muhtemel daha büyük felaketlerden korumasını niyaz ediyorum.”