Stopaj kesintisi iadesiyle ilgili çiftçilere uyarı

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası, stopaj kesintisi iadesiyle ilgili çiftçilere uyarıda bulundu. 

Odadan yapılan açıklamada, "Tarımsal Destek Ödemeleri Kapsamında Stopaj Kesintisi İadesi için Çiftçilerimiz E-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi bölümünden Talep Dilekçelerini gönderebilirler.
TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ KAPSAMINDA GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ İADE TALEP DİLEKÇESİ BAŞVURU KILAVUZU
https://ivd.gib.gov.tr/  interaktif vergi dairesi
- T.C. kimlik numarası ve  E-devlet şifresi
- Güncel cep telefon numarası
- Adresi
- İnteraktif Vergi Dairesine (ivd.gib.gov.tr) kullanıcı bilgileriniz (kullanıcı kodu / T.C. kimlik numarası / vergi kimlik numarası) ve şifreniz (önceden edinilmiş olan İnternet Vergi Dairesi, Hazır Beyan Sistemi, Defter Beyan Sistemi veya e-Beyanname Sistemi şifreniz) veya e-Devlet şifreniz ile, kullanıcı kodu ve şifreniz yok ise "e-Devlet ile Kayıt Ol" adımından kullanıcı kodu ve şifre edinerek giriş yapabilirsiniz.
-  Sisteme giriş yaptıktan sonra, İşlem Başlat > Vergi İşlemleri > Tarımsal Destek Ödemeleri Kapsamında Gelir Vergisi Kesintisi İade Talep Dilekçesi adımlarını takip ederek. Dilekçe oluşturma ekranına erişim sağlayabilirsiniz.
- HESAP BİLGİLERİ (İADENİN YAPILMASI İSTENEN BANKA HESAP
BİLGİLERİ)  : Banka, İl, Şube, IBAN bilgilerinin tarafınıza/iadeyi talep eden kişinin kendisine ait bilgiler olması gerekmektedir
- DAVA BİLGİLERİ : Tarımsal Destek Ödemeleri Kapsamında Gelir Vergisi Kesintisi İade Talebine ilişkin 01/01/2016 tarihi ve sonrası dönemlere ait açılmış bir davanız yok ise Hayır seçeneğini seçerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
Tarımsal Destek Ödemeleri Kapsamında Gelir Vergisi Kesintisi İade Talebine ilişkin 01/01/2016 tarihi ve sonrası dönemlere ait açılmış bir davanız var ise Evet seçeneğini işaretleyerek yukarıdaki ekrandaki tabloda dava bilgilerinin girileceği satırdaki Davanın Açıldığı (Davalı) İdare, Yıl / Ay, Tutarı, Yargı Mercii,
Davanın Esas Numarası alanlarını doldurmanız gerekmektedir 
Dava Bilgisinin birden fazla olması durumunda simgesine tıklayarak yeni satır ekleyebilirsiniz.
Bu kapsamda 01/01/2016 tarihi ve sonrasında iade talebinde bulunacağınız dönemlere ait iade talebinize konu vergi kesintilerine ilişkin olarak devam eden davalardan feragate ilişkin ilgili mahkemeden alınacak belgeleri vergi dairesine ibraz etmeniz gerekmektedir.
- ÖZET : Bu adımda, Tarımsal Destek Ödemeleri Kapsamında Gelir Vergisi Kesintisi İade Talep Dilekçesi oluşturma adımlarında girmiş olduğunuz tüm verileri Özet adımında görüntüleyebilir ve doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. Hatalı olduğunu düşündüğünüz verileri Geri butonu yardımıyla ilgili ekrana ulaşıp güncelleme işlemi yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz güncellemeleri Özet adımında görüntülemeden işlemi onaylamamanız gerekmektedir.
ONAY : Bu adımda, yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan numaraları Açıklama alanını okuduktan sonra Tarımsal Destek Ödemeleri Kapsamında Gelir Vergisi Kesintisi İade Talep Dilekçe başvurunuzun tamamlanması ve “Açıklamaları okudum, kabul ediyorum.” beyanını kabul ettiğinizi belirtmek için numaralı kutucuğun ekran görüntüsündeki gibi işaretli olması gerekmektedir. Kaydet butonuna tıklandıktan sonra açılan Onay Mesajı ekranında Hayır butonuna tıklamanız durumunda uygulamada Onay adımına geri dönersiniz. 
Evet butona tıklandıktan sonra ise; SMS Onay ekranında Özet adımında  görüntülenen telefon numarasına Şifre Gönder butonuna basarak onay mesajı göndermeniz gerekmektedir. Telefonunuza gelen onay mesajında bulunan 6 haneli şifreyi numaralı alana girmelisiniz. Şifreyi girdikten sonra işlemi tamamlamak için Onayla butonuna tıklamalısınız.
Onayla butonu tıklandıktan sonra -eğer dava bilgisi girmişseniz- aşağıdaki ekran görüntüsünde bulunan bilgilendirme mesajını görüntüleyeceksiniz. Başvuru aşamasını tamamlamak için mesajı okuduktan sonra Tamam butonuna tıklamalısınız.   
DİLEKÇENİN İLETİLECEĞİ VERGİ DAİRESİ
Dilekçe sistem tarafından iadeye yetkili vergi dairesine yönlendirilecektir.
DİLEKÇE GÖRÜNTÜLEME İŞLEMLERİ
Dilekçelerime Git butona tıkladıktan sonra aşağıdaki Dilekçelerim ekranını görüntüleyebilirsiniz.
Dilekçelerim ekranına ana menüden İşlem Durumlarım ve Sonuçları > Dilekçelerim adımından da erişebilirsiniz.
Başvuru işleminiz tamamlandıktan sonra, başvuru dilekçenizi görüntülemek için Görüntüle butonuna basarak başvuru dilekçenizi PDF formatında görüntüleyebilirsiniz/yazdırabilirsiniz." denildi.