Som Ambalaj A.Ş Başarısını Böyle Özetledi; "Kalite ve Hizmete Önem Veren Her Firma Büyüyor"

TAKİP ET

Osman Ateş; "İstikrar, disiplin ve müşteri memnuniyetini hep esas aldım. Ve kaliteye önem verdik. Bütün bunları hedef alınca da çok şükür bugünlere geldik."

Karaman’da ambalaj sektörünün güçlü kuruluşlarından biri olan  Som Ambalaj A.Ş. gelişen teknolojide makine parkurunu yenileyerek kalite esaslı üretimle Karaman ve ülke ekonomisine örnek oluyor.

17 yıllık ticari faaliyetini kademeli olarak büyüterek sürdüren SOM Ambalaj, en büyük hedefini kendi dalında mükemmeli sunmak olarak yorumluyor. 

Şirketin bugünlere kolay gelmediğinin altını çizerek başarı öyküsünü bizlerle paylaşan SOM Ambalaj A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ateş;

“1954 yılında Konya’nın Hadim İlçesine bağı Yukarı Mernek köyünde doğdum. 

İlkokulu köyümde okudum. Ortaokulu Hadim’de okudum. Karaman Ticaret Lisesi, sonrasında Selçuk Üniversitesi Muhasebe Yüksek Okulundan mezun oldum. İzmir Memenen’de kısa dönem askerlik görevinin ardından 1984 yılında Karaman’a geldim. 

İş hayatıma 1984 yılında Karaman’da “Kar Gofret” adıyla bilinen fabrikada başladım. O yıllarda Karsa Bisküvi de ismini Kar Gofretten aldı.  2 yıl sonra da Karsa Bisküvi kendi fabrikası kurdu. Ve bu süreçte kademeli olarak Genel Müdürlük görevlerine kadar hizmetlerimiz oldu. 

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında kendi işimi kurmak için Karsa’daki görevimden ayrıldım. Sonrasında OMES Dış TicaretA.Ş’yi kurduk. Bu süreçte de ihracat amaçlı çalışmalara başladık.

Sonra ambalaj sektörüne atılarak Karaman’da 2003 yılında SOM Ambalaj Fabrikamızı hayata geçirdik.  1 yıl sonra da üretime başladık. 

150 personelimizle faaliyetini yürüten ambalaj fabrikamızda bugün; Karaman başta olmak üzere, Konya, Gaziantep, Nevşehir, Ankara, Kırşehir, İstanbul ve birçok ilin yanı sıra yurt dışına da satışlarımızı yapmaktayız. 

“HEP DENGEYİ KURMAYA ÇALIŞTIM”

Bugünlere gelmenin kolay olmadığını belirten işadamı Osman Ateş, yöneticilik geçmişinin hem işçi hem de işveren gözünde önemli bir tecrübe sağladığına dikkat çekerek;

“Ben fakir bir ailenin çocuğuydum. Her şeyden önce meslek ve iş hayatımda benim bir yöneticilik geçmişim var. Tabi o yıllarda yapılan hataları görüyorsun ve bu günler için ders çıkarıyorsun. O yıllarda ben patron olsaydım bugün ben bu kadar başarılı olamazdım. Ama sürekli çalıştım. Ve hem patron hem de işçi tarafını iyi gözlemledim. Ve bugünlere gelinceye kadar da iş hayatımda hep mümkün olduğunda hep dengeyi kurmaya çalıştım. 

İstikrar, disiplin ve müşteri memnuniyetini hep esas aldım. Ve kaliteye önem verdik. Bütün bunları hedef alınca da çok şükür bugünlere geldik. Böyle olunca da başarı kendiliğinden geliyor. 

BAŞARILI FİRMALAR, KALİTE VE HİZMETE ÖNEM VERİYOR

İş hayatıma başladığımızda hemen para kazanma arzusu içinde olmadık.”diyen İşadamı Osman Ateş;

“Prensip kazanmaya çalıştık. Kaliteye ve hizmete önem verdiğiniz zaman sonrasında para kazanmaya başlıyorsunuz. Kısa dönemde para kazanmak ve fırsatçı olmak iyi değildir. Bu durum sonrasında müşterileri de sizi de etkiler. 

Karaman Organize Sanayisi bugün Karaman ve ülke ekonomisinde önemli bir konumda. Bugün küçük büyük sanayi firmaları ile eksikliklerine rağmen artılarıyla lokomotif konumda. Ve yine 15 bin civarında işçi kapasitesi ile de Karaman istihdamına da yön vermektedir.  Ayrıca ihracat oranları ile de Karaman, nüfusuna oranla Türkiye’de iyi konumda yer alıyor. 

Bugün artık sadece bisküvi, çikolata kek değil makine sanayicileri de güzel ihracatlar yapıyor. Yani toparlayacak olursak, bugün kaliteye önem veren, hizmetine önem veren zaten büyüyor ve sürekli olarak da gelişiyor. Ama kaliteye önem vermeyen hizmetini önemsemeyen işletmelerde maalesef hep yerinde sayıyor. 

Bugün bizlerin de halen SOM Ambalaj A.Ş olarak hedefleri devam etmektedir. 2018 yılında kur dalgalanmasından dolayı çıkan ekonomik kriz bizleri de biraz etkiledi. Şimdiki hedefimiz kapasiteyi artırıp büyütmekten ziyade var olan mevcut makine parkurunu yenilemek olacaktır. Ve böylece daha seri üretimle daha kaliteli hizmeti sunmanın gayretinde olacağız.

İnşallah tün dünya ve ülke olarak içinde bulunduğumuz virüs salgınında bir an önce kurtuluruz. Sonrasında bu hedeflerimiz için çalışmalarımıza hız veririz.”dedi.