Soğuk ve Yağışlı Hava..

TAKİP ET

Meteoroloji 8. (Konya) Bölge Müdürlüğü..

Meteoroloji 8. (Konya) Bölge Müdürlüğü, yurdumuzu etkisi alan soğuk ve yağışlı hava nedeni ile, özellikle bugünden itibaren karla karışık yağmur ve kar beklendiğini belirterek oluşabilecek olumsuzluklar için vatandaşları uyardı.

    Yapılan açıklamada şöyle denildi;
 
30 Kasım 2016 Çarşamba günü: Parçalı çok bulutlu, sabah ilk saatler bölgenin kuzeybatı (Akşehir, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik)  kesimleri karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, öğleden sonra ve akşam saatlerine doğru bölgenin tümünde kar yağışı bekleniyor. Yağışların bölgenin batı (Derbent, Doğanhisar, Hüyük, Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır), kuzeybatı (Akşehir, Tuzlukçu, Yunak, Çeltik) ve güneybatı (Hadim, Taşkent, Sarıveliler, Başyayala, Ermenek) kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyredecek. Rüzgar güney yönlerden orta, öğleden sonra kuzey yönlerden orta ve yer yer kuvvteli olarak esecek. 
01 Aralık 2016 Perşembe günü: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyredecek. Rüzgar kuzey yönlerden orta kuvvette esecek. 
02 Aralık 2016 Cuma günü: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında seyredecek. Rüzgar öğle saatlerine kadar batı-kuzeybatı, öğleden sonra güney yönlerden orta kuvvette esecek. 
Yağmur, kar yağışı, buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 
Kamuoyuna duyurulur. 
Başlama – Bitiş Zamanı      
28/11/2016 18.00 Lokal  -  02/11/2016 12.00 Lokal