Soğuk kış gecesinde sıcak arabaşı çorbasıyla ısındılar

TAKİP ET

Karaman merkeze bağlı Kameni köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin geleneksel arabaşı gecesi siyasileri, bürokratları ve köylüleri buluşturdu.

I Kameni Köy Odasında gerçekleştirilen geceye CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Oğuzhan, CHP İl Başkanı Mustafa Mustafa Cem Kağnıcı, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Recai Evcen, Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Dorla, İYİ Parti İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Şoförler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bayram Uysal, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, İl genel meclis üyeleri ve köylüler katıldı.

Karaman’ın geçmişten gelen örf ve adetlerinin yeni nesile aktarılması amacıyla her yıl geleneksel hale getirilen arabaşı gecesinde siyasiler, bürokratlar ve köylüler bir arada bulunma fırsatı yakalayarak Karaman ve gündeme dair konuları ele aldılar.

Kameni köyü muhtarı Nihat Şahin geceye katılan herkese teşekkür ederek köyün durumuyla ilgili olarak bilgiler aktardı. Muhtar Şahin gecenin anısına milletvekili Ünver’e plaket takdim ederken gece içilen arabaşı ve söylenen türkülerle sona erdi.