SİYERİ NEBİ YARIŞMALARI

TAKİP ET

*Dernek yetkilileri, bu anlamlı etkinliğe siyasi partiler ve şehrin kanaat önderlerinden de destek ve ilgi bekliyor.

KARAMAN’DA SİYERİ NEBİ YARIŞMALARI BAŞLIYOR

*Dernek yetkilileri, bu anlamlı etkinliğe siyasi partiler ve şehrin kanaat önderlerinden de destek ve ilgi bekliyor.
Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi,  Siyeri Nebi Yarışmasına hazırlıklarını tamamladı.
Siyer-i Nebi, İslam peygamberi Muhammed'in hayatını destanî bir şekilde tasvir bir eser olarak bilinirken bu anlamlı yarışmalarda boy gösteren Anadolu Gençlik Derneği, Ödüllü Siyer-i Nebi yarışmasının startını verdi.
Dernek binasında düzen düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Şabettin Gezen, 
“İnsanlığa, dünya ve Ahirette mutlu ve doğru yolda olmalarını sağlayacak esasları öğretmek; Yüce Rabbimize nasıl kulluk ve ibadet edileceğini göstermek üzere, tarih boyunca Allah tarafından peygamberler aracılığı ile gönderilen dinlerin en mükemmeli ve sonuncusu olan İslam Dini, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından tebliğ ve talim edilmiştir. Bu yüce dinin ve Allah’ın son kitabı Kuran-ı Kerim’in hükümleri, O’nun yaşayışı, sözleri ve uygulaması ile açıklık kazanmıştır.
Bu amaç doğrultusunda gençlerimize sahip çıkabilmek, onları emperyalizmin oyuncağı olmuş sosyal medya bataklığından bir nebze kurtarabilmek için ve asıl rehberimiz olan Efendimize hemhal olabilsinler.”diye geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğumuz ve önümüzdeki Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Ödüllü Siyer-i Nebi yarışmasının startını vermiş bulunuyoruz.
Başta Karaman halkımız olmak üzere, siyasi irade mensuplarımızdan da topluma önderlik eden kanaat önderlerimizden, basınımızdan ve ebeveynlerimizden, sağduyulu STK temsilcileri ve mensuplarından talebimiz ve beklentimiz şudur ki, bu duygu ve düşünceler ışığında bütün Karaman halkımızın merkez ilçe ve diğer ilçeler genelinde liseler ve ortaokullar düzeyinde yapacağımız, “Gençler Peygamberinin İzinde” temalı “Ahlak ve maneviyat” eksenli “Siyer-i Nebi” yarışmasına ilgi göstereceğine gönülden inanıyoruz. Hürmet ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.”dedi.