Siyaset Sahnesi Hareketleniyor

TAKİP ET

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine 6 ay gibi kısa bir süre (Tarih erkene çekilmez ise) kaldı. 

Karaman ölçeğinde tüm gözler Milletvekili aday adaylarına çevrildi ve kamuoyunda Siyasi Partilerdeki muhtemel aday adayları isimler üzerinde tahminler yapılırken bugüne kadar kimse ‘adayım’ diye bir açıklama yapmadı.

Bu konuda ilk hamle MHP’den geldi ve İl Başkanı Mahmut Ünüvar Milletvekili seçimlerinde aday adayı olduğu için İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Karaman’daki Siyasi Partiler için birçok isimin aday adaylığı için ismi dillendirilirken, gözler Parti İl Başkanlarında ve bu ay sonuna kadar kimlerin aday adaylığı için bu görevlerinden istifa edeceğine çevrildi. Özellikle iktidar Partisi AK Parti’de İl Başkanları ve Teşkilatta görevlilerin aday olup olmayacağı ay sonunda veya Ocak ayında netleşecek.

Ak Partide özellikle İl Başkanlarının istifa konusunda Genel Merkezlerin kararı beklenecek ve işaret verilen İl Başkanlarının ona göre istifa edecekleri belirtiliyor.

Mevcut Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’in Listede yer alacağı, Dr. Recep Şeker’in 3 dönem kuralına takılıp takılmayacağı henüz netlik kazanmış değil. AK Partide Parti Teşkilatları dışında aday adayı olabilecek özellikle bürokrat ve diğer meslek grubu isimlerinde süreçte artması bekleniyor.

CHP’de mevcut Milletvekili İsmail Atakan Ünver ve İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı isimleri konuşuluyor. İl Başkanı Kağnıcı’nın aday adaylığı konusunda kararını 26 Aralık’a kadar vermesi bekleniyor.

Diğer Partilerde ise henüz konuşulan net isimler duyulmadı ancak İYİ Parti’de sürpriz adayların çıkabileceği duyumlarımız arasında.

Seçim startının verilmesi ile aday isimlerini de muhtemelen Ocak ayı ortalarından sonra daha sık duymaya başlayacağız.