Siyaset Isınıyor

TAKİP ET

AK Parti'de Adaylık bilmecesi sürüyor, En Hareketli Partiler, AK Parti, MHP, İYİ Parti.

*AK Parti'den Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak ‘Adayım’ açıklaması yaptı. CHP ve İYİ Parti'ye Karaman’dan adaylık başvuruları sürdü. Karaman siyasi kulislerine göre sürpriz başvurular da olması bekleniyor.
14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri için geri sayım başladı. Heyecanın artmaya başladığı şu günlerde siyaset sahnesi de ısındı. 
AK PARTİ
AK Parti'de Aday adaylığında yine yoğunluk yaşanıyor. İlk Aday Adayı olarak Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak ‘Adayım’ dedi.
AK Parti’de Mevcut Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser’in de yeniden aday adaylığı müracaatları yapması beklenirken, İl Başkanı Abidin Çağlayan ile Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu Sekreteri Osman Sağlam, KMÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Mustafa Bayır, Ayhan Şancı, Mehmet Er, Mustafa Kale, Mustafa Sezgin, Bayram Şahin, Sami Yaşar, Fatma Coştu ve Ahmet Sevimli’nin aday adaylığında ismi geçen isimler. 
AK Parti’de sürpriz isimlerinde ortaya çıkması beklendiği konuşuluyor.
CHP
Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilk aday adayı İl Başkanlığından istifa eden Mustafa Cem Kağnıcı olmuştu. Önceki gün de mevcut Milletvekili İsmail Atakan Ünver de aday adaylığı müracaatını yaptı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Karaman’ın sevilen simalarından Yusuf Baştuğ da önceki gün aday adaylığı müracaatını yapan isim oldu. CHP’de dün sona eren Kamu görevlilerinin istifası sonrası aday adaylığı için müracaat yapılabileceği konuşuluyor.
İYİ PARTİ
Karaman’da Milletvekilliği aday adaylığı konusunda en hareketli partilerden bir olan İYİ Parti’de önemli isimler ortaya çıktı.
Meram Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, Sudurağı Belediye eski Başkanı Celal Aslan, Dr. Zihni Kocaerkek, Dr. Mehmet Güney Kesmez, SGK Şube Müdürü Abidin Gezer, Emekli Asker Mehmet Gümüş ile Öğretmen Ali Koçak’ın isimlerinin yanı sıra Kamudan da bazı isimlerin aday olabilecekleri konuşuluyor.
MHP
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de Karaman’da aday adaylığı konusunda hareketli bir diğer Parti.
MHP’de il Aday adayı İl Başkanlığı’ndan istifa eden Mahmut Ünüvar olmuştu. MHP MKYK Üyesi Dr. Turan Şener, Ramazan Erkabaktepe, Öğretmen Soydan Evci, Ali Güley, Asena Özkılıçoğlu (Pisikolog), Funda Çelikyön, Mehmet Korkmaz, isimleri geçerken, müracaatların son gününe kadar bu sayının artması bekleniyor.