Siyahser Mahallesi hüyük civarındaki vatandaşlar; "46 Yıldır imar sorunumuz çözülmedi"

TAKİP ET

Karaman’ın Siyahser Mahallesi Hüyük mevki civarındaki yaklaşık 80 bahçe sahibi vatandaşlar 46 yıldır sürdürdükleri imar konusunun bir türlü çözülmediğini ve mağdur olduklarını belirttiler.

Konu ile ilgili Gazetemize gelen Osman Ceylan, Hüyük Bölgesindeki 80 vatandaş adına yaptığı açıklamasında şöyle dedi;

“Karaman Merkez Siyahser Mahallesi Höyük civarında bulunan irili ufaklı 80 adet elma bahçelerimiz Karaman Belediyesi’nin 1975 yılı imar çalışmaları ile imara yeşil alan olarak dahil edilmiş uzun süre yeşil alan olarak Karaman halkına hizmet etmiştir.

46 yılda 10 adet Karaman Belediye Başkanı gelmiş geçmiş hiçbiri sorunlarımızı mücbir sebeplerle çözüm olamamışlardır. Bahçelerimiz imar adı altında gasp ediliyor. Geciken adalet, adalet değildir. DSİ, Sulama Birliği, Karaman Belediyesi bahçelerimize su vermedikleri için bahçe sahipleri bahçelerinden hiçbir şey yetiştiremedikleri ve üretemedikleri için mağdur edilmişlerdir. 

2010 yılında Milletvekili Lütfi Elvan Bey’in o günkü Belediye Başkanı Kamil Uğurlu Bey ile görüşmesi sonucu 0.40 emsal ile imara açılmış oldu güya, 11 yıl oldu hala bir arpa boyu yol alamadık. 18. Madde uygulamasını kendi imkanlarımızla yapmaya çabalıyoruz ancak buna da imkanımız olmadığı için sonuç alamıyoruz. 

Yapmış olduğumuz piyasa araştırmalarında 0.40 emsalli arsalara kat karşılığı hiçbir müteahhit inşaat yapmak istemiyor, emsali düşük diyorlar. 

İmarda bölgeler arası eşitlik ilkesi ve 35 yıldır imara açılması için kapıda bekletildiğimiz göz önünde bulundurulmadı ancak bahçelerimizin kuzeyinde Kazalpa Mahallesinin emsalinin 1.2 olması doğusunda bulunan aynı mahalle Siyahser Mahallesinin emsalinin ise 1.5 olması, güneyi Karaman Mut yolu girişi batısı ise Mersin Konya yolu üzeri iki ana arter yol üzerinde olan parsellere 46 yıllık mağduriyetimizin giderilmesi ve güzel bir Karaman yaratılması için profesyonel ve modern bir imar planı ve yapılaşma ile mümkündür. 

Bu nedenlerle arsalarımızda uygulanacak olan emsallerin en az 1.5 olması gerektiğini, yeni Belediye Başkanı ve ekibinin de kabul ettiğini ama emsalin artırılması için meclis aritmetiğinin yetmediği için diğer partilerden destek istiyorlar, oda olmuyor. Ne yapalım 46 yıldır kara kara düşünmekten başka. 

Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için sizlerden ve yetkililerimizden yardım bekliyoruz.” dedi.

karaman karaman haber siyahser mahallesi hüyük imar imar planı