SGK MÜDÜRÜ FINDIK, 'KAYITDIŞI DENETİMLERİ ARTIRACAĞIZ

TAKİP ET

Serdar Fındık; 'Kayıtdışı istihdamda 1 puanlık düşüş  bile ekonomimize 1.5 milyar TL değer katıyor. Bunun için hepimiz elimizi taşın altına koyalım.'

SGK İL MÜDÜRÜ S.FINDIK;

“KAYITDIŞI DENETİMLERİ ARTIRACAĞIZ

Serdar Fındık; “Kayıtdışı istihdamda 1 puanlık düşüş  bile ekonomimize 1.5 milyar TL değer katıyor. Bunun için hepimiz elimizi taşın altına koyalım.”

SOSYAL Güvenlik Kurumu Karaman İl Müdürlüğü, bu yıl Karaman ve genelinde doğrudan istihdamı destekleme adına kayıt dışı denetimlere ağırlık verecek.

SGK Karaman İl Müdürü Serdar Fındık, MÜSİAD Karaman Şubesinin hafta sonu sanayicilerle buluşmasında yaptığı açıklamalarda önemli bir konuya dikkat çekti.

“1 İŞÇİ SİZDEN, 1 İŞÇİ BİZDEN”

2018 Yılında da teşvik sisteminin Karaman yerelin de devam edeceğini hatırlatan SGK İl Müdürü Serdar Fındık, 

“Karaman’da bu teşvik sisteminden faydalanıyor. 2018 yılının da bu anlamda verimli geçmesini bekliyoruz. Karaman şu anda 6 puanlık teşvik hanesi ile iyi konumda. İstihdam seferberliği kapsamında ayrıca 3 ve altında işçi çalıştırana Devletimiz “1 İşçi senden “ işçi benden” sistemini de uygulamaya koyuyor. Bizim bunların yanı sıra kayıt dışı istihdama yönelik elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Bizler SGK olarak gerekli denetimleri yapıyoruz. Kayıt dışı istihdam hem Karaman ve dolayısı ile ülke ekonomisine de zarar vermektedir. 

KAYITDIŞI İSTİHDAMDA 1 PUANLIK DÜŞÜŞ 1.5 MİLYAR KATKI SAĞLIYOR

Kayıt dışı istihdam kayıt dışı ekonominin işgücü piyasasındaki bir görünümü olabilir.

Ama ülkemizde kayıt dışı istihdam, sosyal güvenlik açısından istihdama katılan kişilerin, çalışmalarının gün veya ücret olarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına hiç bildirilmemesi ya da eksik bildirilmesi olarak tanımlanabilir.

Kayıtdışı işçi istihdamında 1 puanlık düşüş oranı bile ülke ekonomisine 1.5 milyar TL kar sağlamaktadır.

Bu açıdan baktığımızda Karamanımız için de kayıtdışı işçi çalıştırılması önemli bir sorun teşkil ediyor. Bizler hepimiz kayıtdışı çalışmayı önleyebilirsek ekonomimize de doğrudan katkı sağlarız.”dedi.