Sevgi ve Barış Yürüyüşü..

TAKİP ET

Hazreti Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 788. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Karaman'da, 1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü başladı.

Karaman Valisi Murat Koca, Aktekke Kent Meydanı'nda yaptığı konuşmada, insanlığı, sevgiye, barışa her geçen gün son derece ihtiyacı olduğunu söyledi. 
Yürüyüşe yaklaşık 50 kişinin katıldığını ve 5 gün 4 gece süreceğini ifade eden Koca, “Hem ülkemizde ateş var hem de dışarı da çok daha fazlası var. Hz. Mevlana'nın 788. yıl önce yaptığı yürüyüşü biz onun aziz hatırasına binaen hep beraber aynı güzergahtan gideceğiz. Birincisini bu yıl başlatmış oluyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bunun devamını diliyoruz. Biz bu yürüyüşün hem Hz. Mevlana'nın zaten onu dünya tanıyor ama hem de illerimizin tanıtımına da katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi. 
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, de Türkiye'nin barışa çok ihtiyacı olduğu bir dönemde Hz. Mevlana'nın yıllarca sürecek olan misyonu bugüne kadar taşımasında emeği geçenlere teşekkür ederek,”Hz. Mevlana'nın yıllar öncesine dayanan hicretin bir misyon olarak uluslararası arenada görüşülmesi konuşulması hem Hz. Mevlana'nın fikir ve düşüncelerini hem de annesine hürmeti bir saygısı olarak Karaman'dan başlaması da bizleri ayrıca mutlu etmekte" diye konuştu. 
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise gelecek yıllarda daha geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, “Türk Dilinin Başkenti sevgi ve hoşgörünün diyarında bugünkü koşullarda hem ülkemiz hem de dünyanın dostluk kardeşlik ve barışın ihtiyacı olduğu en önemli günlerde bir tanesi Karaman'dan mesaj olarak Uluslararası Mevlana Vakfı'nın başlatmış olduğu yürüyüş ile yayınlamış oluyoruz” dedi. 
Hz. Mevlana'nın 22. Kuşak Torunu Esin Çelebi Beyru, da “Hz. Mevlana'nın Behten Karaman'a geldiğini aktararak, Hz. Mevlana 7 yıl Karaman'da misafir oldu. Annesinin kabri burada Aktekke Camisinin içerisinde. Daha sonra Hz. Mevlana babasıyla birlikte Konya'ya gitmiş. Hem Karaman hem de Konya birlik olduk. Her sene büyüyen ve artan bir yürüyüş olur” dedi. 
Yapılan duanın ardından 1. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü başladı. 5 gün sürecek olan yürüyüş Konya’da sona erecek.