SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

TAKİP ET

Karaman'da Üreme Sağlığı Programı sertifikaları törenle verildi.

Sağlık Bakanlığınca Ülkede Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması hizmetlerinin bütüncül üreme sağlığı yaklaşımı içinde kalite artışı sağlanarak güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile “Türkiye Üreme Sağlığı Programı” tüm İllerde olduğu gibi Karaman’da da uygulamaya konuldu.

Üreme Sağlığı Hizmetiçi Eğitim Programı kapsamında, anne ölüm oranı, perinatal, bebek ölüm hızlarının düşürülmesi, maternal morbiditenin azaltılması, aile planlaması hizmet sunumu ile riskli gebeliklerin ortadan kaldırılması amacıyla Karaman’da 31 Ekim  4 Kasım 2016 tarihlerinde Üreme Sağlığına Giriş, Aile Planlaması, 14 Kasım- 18 Kasım Gençlere Yönelik Üreme Sağlığı Hizmetleri-Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar , 28 Kasım 2 Aralık Güvenli Annelik eğitimleri verildi.
KETEM Merkezi Toplantı Salonunda Eğitimcilerimiz Serap Çatal, Aygün Bal, Hatice Ekinci, Süheyla Yıldırım tarafından verildi.  Eğitime katılan Aile Hekimi, ebe ve hemşirelerden oluşan 10 personele katılım ve başarılarından dolayı önceki gün tarihinde sertifikaları törenle verildi.