SERBEST BÖLGE

TAKİP ET

Ak Parti İl Başkanı Ünlü; 'Cuma günü geniş katılımlı bir toplantı yaparak, Serbest Bölge için kurulacak Şirket konusunu görüşeceğiz ve bu konuda çok hızlı hareket ederek kuruluşunu kısa sürede yapacağız' dedi.

 Karaman Sanayisi’nin büyümesi ve rekabet gücünün artırılması amacı ile başlatılan ‘Karaman Serbest Bölge’ çalışmaları hızlanıyor.

    Konu ile ilgili Gazetemizin yaptığı araştırmada; Karaman Serbest Bölgesi ile ilgi, Ak Parti İl Başkanlığı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk’un girişimlerinin sürdüğü ve son aşamaya geldiği öğrenildi.
    Serbest Bölge konusunda önceki gün Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmede, yer konusunda bir yer belirlendiği öğrenildi.
    Karaman OSB’nin doğu kısmındaki yaklaşık 2 milyon m2’lik Hazine arazisinin ‘Karaman Serbest Bölgesi’ kurulması için Belediye Meclisinde uygun görüldüğü ve arsanın tahsisi veya devri konusunda Maliye Bakanlığı ile girişimlerin başlatıldığı öğrenildi.
    Bu arada başta Karaman Serbest Bölge konusu olmak üzere diğer bazı konularda görüşmeler yapan Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile yaptığımız görüşmede, başkan Ünlü Serbest Bölge konusunu  önemsediklerini ve çalışmaların son noktaya geldiğini belirterek; “Karaman Serbest Bölgesini çok önemsiyoruz zira bölgemizde Konya dahil başka yerde Serbest Bölge yok. Onun için Karaman Sanayisinin gelişmesi ve rekabet gücünün artırılması noktasında ‘Karaman Serbest Bölgesi’ çalışmalarımızı son aşamaya getirmiş bulunuyoruz. 
    Bu noktda hızlı hareket edeceğiz ve Cuma günü Karaman’da bir toplantı yapacağız. Serbest Bölge için gerekli olan ‘Şirket’ kurulması için yapacağımız toplantıda; Valilik Özel İdare, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Sanayicilerimizden oluşacak Şirketimizin kuruluşunu hızla tamamlayıp, kuruluş için Bakanlar Kuruluna müracaatımızı yapıp, Bakanlar Kurulu onayını da alıp, belirlediğimiz alanda  ‘Karaman Serbest Bölgesi’ni inşallah  hep birlikte kurmuş olacağız.” dedi.
    İl Başkanı Ünlü, bu konuda her Cuma günü bir toplantı yapmayı ve gelişmeleri bu toplantılarda ortaya koymayı düşündüklerini belirtti.