SERBEST BÖLGE

TAKİP ET

*Karaman'da Kurulması için girişimlerin sürdürüldüğü, Serbest Bölge ve Gıda Vadisi için bu ay ortalarında geniş katılımlı bir toplantı yapılacak.

KARAMAN ‘SERBEST BÖLGESİ VE GIDA VADİSİ’ İÇİN DEV ADIM

    Karaman Valiliği ve Milletvekillerinin girişimleri ile başlatılan ‘Karaman Serbest Bölgesi ve Gıda Vadisi’ kurulması çalışmalarında önemli bir aşama kaydedilirken, konu ile ilgili ilk adım olan ‘Bilgilendirme Toplantısı’nın bu ay ortalarında yapılacağı öğrenildi.
    Konu ile ilgili görüştüğümüz Karaman Valisi Murat Koca; ‘Ekim ayı ortalarında konu ile ilgi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlıklarından uzmanların Serbest Bölge ve Gıda Vadisi konularında bilgilendirmeler yapacağı bir toplantı yapacağız. Toplantıya Karaman, Türkiye ve Yabacı yatırımcılardan oluşan çok geniş bir davet yaparak konuyu her alandaki yatırımcılara aktaracağız.
    Yapılacak bu toplantının ardından hem Serbest Bölge hem de Gıda Vadisi kurulması ile ilgili çalışmalar hız kazanacak ve bu konuda el birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarla kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyorum.
    Karaman Sanayisi’nin gelişmesi ve rekabet gücünün artırılması hedeflenen bu iki önemli projeyi önemsiyor ve gerekli çalışmaları titiz bir şekilde yürütüyoruz.” dedi.