SERBEST BÖLGE

TAKİP ET

Karaman'da Serbest Bölge ve Gıda Vadisi Kurulmasına Yönelik Çalışmalar Kapsamında toplantı yapıldı.

KARAMAN SERBEST BÖLGE VE GIDA VADİSİNE KAVUŞUYOR
 
26.08.2015 Çarşamba günü saat: 14.30'da Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya; Vali Murat Koca, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, sanayici ve işadamları, oda temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. 
Vali Murat Koca “Bugün sabah ulaştığımız bilgileri paylaşarak konuya ufak bir açıklık getirmek istiyorum. İki yıldan beri ihracat rakamlarını tartışıyoruz, Neticeye ulaşma konusunda epey bir yol kat ettik. 2014 yılı Temmuz ayı itibariyle ihracat rakamı 66 milyon 881 bin 082 Türk Lirası iken, bugün aldığımız rakam 104 milyon 447 bin 597 Türk Lirasıdır.  İhracat rakamlarına göz attığımız zaman bu meblağın yaklaşık 96 milyon Türk lirasının gıda sektörü ile ilgili olduğunu ve bu vesileyle gıda vadisinin kurulmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.
Milletvekili Recep Konuk konuşmasında “Eylül ayı sonu itibariyle serbest bölge ve gıda vadisi hakkında bir çalıştay yapılacağını, geniş katılımlı yapılacak olan bu çalıştaya yabancı ülkelerden ve Türkiye'de farklı illerde bulunan serbest bölgelerden uzmanların katılarak, deneyimlerini aktaracaklarını ve bu çalıştayda yol haritasının çıkartılacağını” ifade etti.
Toplantıda, serbest bölgenin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine sağlayacağı katkılardan bahsedilirken, farklı ülkelerde kurulan ve başarıya ulaşan çeşitli serbest bölgelerden örnekler verildi. Karaman'ın da bu potansiyele sahip olduğu ve atılacak doğru adımlarla bölge ekonomisinin güçleneceğini belirtildi. Atılacak adımlarla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalıştaya Karaman’da faaliyet gösteren bütün işletmecilerin temsilcilerinin katılarak yol haritasının belirlenmesinde önemli olduğu ifade edildi.
Toplantıda ayrıca Karaman Belediyesi’nin serbest bölge ve gıda vadisi bölgelerinde yapılması gereken altyapı hizmetleri için hazır olduğu ve en kısa sürede gerekli çalışmalara başlanabileceği belirtildi. 
Toplantı soru cevap kısmına geçilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.