SERBEST BÖLGE KARAMAN'IN ÜRETİM POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRECEK

TAKİP ET

Gıda ağırlıklı Karaman sanayisi, şu anki üretim kapasitesinin çok daha üzerinde bir potansiyele sahipken, Karaman'ın Serbest Ticaret Bölgesine olan ihtiyacını kaçınılmaz kılıyor.

SERBEST TİCARET           

            Üretim kapasitesinin çok daha üzerinde bir potansiyeli bulunan Karaman Organize Sanayi Bölgesi, bu potansiyeli harekete geçirerek küresel pazarlara ve iç pazara daha planlı ve organize bir şekilde açılabilmek için Serbest Ticaret Bölgesi’ne ihtiyaç duyarken, Serbest Bölge çalışmaları da adım adım ilerliyor.

            Bakanlık düzeyinde yapılan resmi protokol girişimleri ile Karaman son yıllarda 400 milyon dolarlık bir ihracat hacmine ulaştığı öğrenildi. Türkiye Kalkınma Bankası Fizibilite Çalışma Ekibi ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Müdürlüğünce gündeminde yer alan Karaman Serbest Bölgesi için İlde idareci ve Milletvekillerin de takibi yakından sürüyor.

            2.000.000 METREKARE ALAN

            1 yıl önce Şubat ayında Belediye Meclisince alınan kararla Karaman OSB’de 2.000.000 metrekare alanın serbest bölge ilan edilirken, gereken imar düzenleme çalışmaları da tamamlandı.

            KARAMAN’A NE KAZANDIRACAK?

            Karaman sanayiciler ve yatırımcılar için de cazip hale gelecek olan Serbest Bölge, sanayicinin ihtiyaç duyduğu bazı hammadde ve ara malların kolaylıkla, istenilen miktarda ve zaman kaybı olmadan temin edilebilmesini sağlayacak.

            Ayrıca bölgesinde ağlanan teşvik ve avantajlarla düşük maliyetli mal üretimi ve ihracı ile Türkiye dışından gelen malların transit olarak diğer ülkelere satımı da kolay olacak.

            Serbest Bölge bir yandan yeni istihdam olanaklarının yaratılması, diğer yandan yerli ihraç ürünlerinin ihracatını kolaylaştırmak ve hızlandırmak bakımından bir basamak olması işlevlerinde doğrudan yardımcı olacak. Karaman ile birlikte şu anda Türkiye’de 19 İlde Serbest Bölge kurulması çalışmalarının yürütüldüğü öğrenildi.