SEMT PAZARINDA FİYATLAR

TAKİP ET

Şubat ayında sahil kesiminde etkisini gösteren soğuk nedeniyle limon ve muzun fiyatlarında artış olduğunu kaydeden Karaman Cumartesi Pazarı esnafı Ahmet Açıkalın,

 "Sezonu açılan sebze ve meyvelerde elde edilen verim vatandaşın yüzünü güldürdü" dedi

Karaman Cumartesi Pazarı'nda bu hafta fiyatlar neredeyse dibe vururken, limon ve muz fiyatlarında yükseliş var.  Sezonu açılan sebze-meyve fiyatlarının vatandaşın yüzünü güldürdüğünü söyleyen ve pazardaki sebze ve meyve fiyatları hakkında bilgi veren Nizamoğlu Sebze ve Meyve tezgahının sahibi Ahmet Açıkalın, “Portakalın kilosu 1 lira, limonun kilosu 5 lira, yeni dünyanın kilosu 2 lira ile 4 lira, kivinin kilosu 5 lira, karpuzun kilosu 2 lira ile 3 lira, çileğin kilosu 5 lira, eriğin kilosu 2 lira ile 5 lira, salatalığın kilosu 1 lira ile 2 lira, domatesin kilosu 1 lira, salkım domatesin kilosu 2 lira, mantarın kilosu 6 lira, yeşil fasulyenin kilosu 2 lira 50 kuruş, biberin kilosu 1 lira, sivri biberin kilosu 1 lira 50 kuruş, patlıcanın kilosu 1 lira, kabağın kilosu 1 lira, patatesin ve soğanın kilosu 75 kuruş ile 1 lira 25 kuruş” dedi.
Şubat ayında sahil kesimini etkileyen soğuğun limona ve muza vurduğunu söyleyen Açıkalın, “Limonun kilosu bu yaz 10 lirayı bulabilir. Şu anda kilosu 6 lira olan muzun fiyatında da çok fazla oynamaz” sözlerini kullandı.
Diğer meyve ve sebze fiyatlarında ise 1 ay içinde ciddi düşüş yaşandığını kaydeden Açıkalın, “Limon ve muz dışındaki ürünler verimli olduğu için fiyatlarda yarı yarıya düşüş yaşandı. Bu da vatandaşımızın rahat rahat sebze ve meyve tüketmesine olanak sağladı” şeklinde konuştu.