Selma Argon Ersoy Dedesi "Mehmet Akif"i Anlattı

TAKİP ET

İstiklal'in 100. Yılında Dedem Mehmet Akif adlı söyleşi düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy, Karaman Lisesi tarafından düzenlenen "İstiklal'in 100. Yılında Dedem Mehmet Akif" adlı söyleşi programına katıldı. 

lisenin konferans salonunda düzenlenen programa, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Karaman Lisesi Müdürü Hasan Erkan'ın selamlama konuşmasının ardından öğrenciler İstiklal Marşını okudu. 

Mehmet Akif Ersoy'un en küçük kızı Suat Hanımın kızı olan Ersoy, yaptığı konuşmada, dedesi Mehmet Akif'in hayatını anlattı. 

Ersoy, "Dedem İstanbul Fatih'te doğmuş, ardından çeşitli okullara giderek Kur'an-ı Kerim öğrenmiştir. 14 yaşında babasını kaybedince hayata daha da sıkı tutunmaya başlamış ve 63 senelik kısa ömründe çok şeyi sığdırmış büyük bir insandır. Doğru bildiğini yapmış kimseye boyun eğmemiştir." diye konuştu. 

Ersoy, dedesinin son torunu olarak hayatını sürdürdüğünü belirterek, dedesi görmeyi çok istediğini ancak, "Ben doğmadan 7 yıl önce vefat etmiş" diye açıkladı.

Mehmet Akif'in Almanya Berlin'de Hintli Müslümanlara vaaz verirken ses kayıtlarının alındığını Ersoy, "Bende Almanların bu vaazları plaklara aldıkları bilgisi var. Almanlar dedemin ses kayıtlarını plaklara almışlar. Ben ses kayıtlarını bulmak için bir dilekçe verdim. O zamanki konsolos hanım bana 'Ben bu işin takipçisi olacağım' dedi. Ancak daha sonra beni aradılar 'Henüz böyle bir şeye ulaşamadık' dediler. Bu işin takibini bırakmıyoruz ancak Almanlar Rusya'yı işgal ettikleri zaman birçok evrakı Rusya'ya kaçırmışlar. Acaba o zamanda mı gitti dediler. Ben hala ümidimi kaybetmedim. Bir gün gelecek diye ümit ediyorum ama sesini duyalım istiyorum. Hep birlikte nasıl hitap ettiğini duyalım istiyorum. Ama benden sonra gelirse inşallah sizler duyarsınız. Bir gün bir yerlerden dedemin ses kayıtlarının çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan söyleşinin ardından Ersoy kitaplarını öğrencileri için imzaladı.