ŞEKER'DEN KUTLU DOĞUM MESAJI

TAKİP ET

Karaman AK Parti Milletvekili Dr. Recep ŞEKER 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan yeni bir Kutlu Doğum Haftasına daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.
Diyanet İşleri Başkanlığımız, yüce dinimizin tevhid inancı ve vahdet anlayışına dikkat çekmek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla 2016 yılı Kutlu Doğum Haftasının temasını "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" olarak belirlemiştir.
Tevhid inancının son elçisi Hz. Muhammed (S.A.V), Yüce Allah (C.C)’ın varlığını ve birliğini tüm insanlığa tebliğ etmiş, sadece Yüce Allah’a kul olmaya ve insanca bir yaşayışa davet etmiştir.
O’nun dünyamızı şereflendirmesi ile insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmış, Mekke’de yaktığı tevhit meşalesi her geçen gün yayılmış, nübüvveti ile karanlıklar, aydınlığa; zulüm, adalete; kin ve nefret, şefkat ve merhamete dönüşmüştür.
Bu gün dünyamızın içinde yaşadığı sıkıntılar ve buhranlar Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in getirdiği ilahi mesajının idraki ve vazettiği barış, sevgi, hoşgörü, merhamet ve adalet kavramlarının hakiki manada ihyası ile aşılacaktır.
Küfrün ve zulmün karşısında tek ses ve tek vücut olmak en önemli görevlerimizdendir. Bu da birbirimizin mezhebini, meşrebini, ırkını, dilini, coğrafyasını ve ideolojisini değil, İslam’ın tevhid ve vahdet anlayışını esas almakla mümkün olacaktır.
Kutlu Doğum Haftası’nın başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların vahdetine, birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olmasını diler, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine ve bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi.