ŞEKER'DEN 23 NİSAN MESAJI

TAKİP ET

R.ŞEKER; '23 NİSAN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN, ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEĞİNE OLAN İNANCIN BİR İFADESİDİR'

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve kıvançla kutladığımız bu güzel günde; tüm vatandaşlarımızın ve yarının büyükleri çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.
23 Nisan 1920, Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş günü, istiklal mücadelemizde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda çok önemli bir dönüm noktasıdır.
Ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkarak vatan toprakları uğrunda büyük mücadeleler ile yürüttüğü istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.
Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, istiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu günlerde doğmuş milli birliğimizin ve milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyetimizi kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla ülkemizin yarınlarını şekillendirmiş, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir.
23 Nisan’ın, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da önemli bir yeri vardır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın bir ifadesidir, 23 Nisan 1920 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutladığımız bu bayram, milletimizle birlikte ebediyen yaşayacaktır.
Bu önemli gün vesilesi ile Milli Mücadelede emeği geçen tüm gazilerimizi, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyor, hepsine sağlık, mutluluk, başarı dolu bir gelecek diliyor, sevgilerimi sunuyorum.” dedi.