ŞEKER ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

TAKİP ET

MİLLETVEKİLİ ŞEKER; 'EĞİTİM ALANINDA ATILAN HER ADIM ÜLKEMİZİN AYDINLIK GELECEĞİ DEMEKTİR.'

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlerimiz, aydınlık geleceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilmesi ve yetiştirilmesi gibi çok kutsal ve onurlu bir görevi icra etmektedirler. 
Eğitim, toplumun temelini oluşturan ve gelişmesinde büyük rol oynayan en önemli faktördür. Çünkü toplumlar eğitim sayesinde başarıya ulaşmakta ve yine eğitim ve öğretim sayesinde çağdaş medeniyet yolunda ilerlemektedirler. 
Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin, aklın ve bilimin rehberliğinde ve değişen dünyaya ayak uydurabilen; bilgili, donanımlı, dinamik,  vatanını ve milletini canından çok seven, milli ve manevi değerlerine saygılı nesiller yetiştirmek suretiyle toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Ayrıca öğretmenlerimiz, tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Hepimizin gönlünde çok özel bir yeri olan saygıdeğer öğretmenlerimiz, kültür ve medeniyetimizde annelerimiz ve babalarımız kadar değerli onlar kadar aziz ve muteberdirler. 
Hz. Ali’nin (R.A) “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü ile eğitimin ve öğretmenlerimizin önemi en güzel şekilde ifade edilmiştir. 
Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine göre yetiştirilmesi ve eğitilmesi toplum olarak üzerinde en fazla durulması gereken bir konudur. İyi yetiştirilmiş donanımlı bir nesil, ülkelerin en önemli sermayesidir. Bunun bilinci ile AK Parti iktidarımız 2002 yılından itibaren eğitim öğretimi ana öncelikleri arasına alarak çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli ve modern bir eğitim almaları ve çağın gereklerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirilebilmeleri için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da birçok ilke imza atmış, birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Bundan sonra da bu konudaki çalışmalar hız kesmeden devam edecektir. Zira eğitim alanında atılan her adım Ülkemizin aydınlık geleceği demektir.
Bu duygu ve düşünceler ile öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik eder, görevlerinde üstün başarılar diler, ebediyete intikal etmiş bulunan öğretmenlerimize de Yüce Allah’tan rahmet dilerim.”dedi