ŞEKER; "MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz ile birlikte mübarek üç ayları idrak etmenin ve bir Miraç kandiline daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç kandilimiz mübarek olsun.

Miraç, iki cihan güneşi Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Allah’ın sonsuz ayetlerini ve kudretini müşahede etmek üzere Sidre-i Münteha’ya yükseltildiği mübarek bir gecedir.

Yüce Allah (C.C) Miraç ile ilgili Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de; “Kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, kulu Muhammedi geceleyin Mescidi Haramdan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” buyurmuştur.

Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sonsuz ve sınırsız bir yükseliş ufku olan Miraç biz Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Ayrıca bu mübarek gün ve geceler, duaların top yekûn Yüce Allah'a arz edildiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna zaman dilimleridir.

Yüce Allah’ın (C.C) Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek kılması ve bizleri Ramazan ayına ulaştırması temennisi ile tüm vatandaşlarımızın Miraç Kandilini en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek ve kutlu gecenin bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine ve tüm insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.”

Haber: Mustafa ÇETİN