Şeker'in Kazım Karabekir Paşa'nın Vefat Yıldönümü Mesajı

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Kazım Karabekir Paşa'nın vefatının 68. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İlimizin ve Ülkemizin önemli değerlerinden, Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Harbimizin unutulmaz kahramanlarından Şark Cephesi Komutanı, Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’yı vefatının 68. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyorum.

Osmanlı İmparatorluğunun muhtelif bölgelerinde görev yapan ve Çanakkale Savaşı'na da katılan Kazım Karabekir Paşa, 1917 yılında II. Kolordu Komutanı, 1918 yılında da I. Kafkas Kolordusu Komutanı ve 1919’da Erzurum’daki Şark Cephesi Komutanlığına atandı. Şark Cephesi Komutanı olarak, Ruslar ve Ermenileri saf dışı etmiş, kesin sınırımızın çizilmesinde büyük rol oynamıştır. Milli Mücadele’de Rus işgallerine geçit vermeyen Kazım Karabekir Paşa, halkımızın en önemli dayanağı olmuştur.

Kazım Karabekir Paşa, TBMM tarafından kurtarılması gereken yerler için kendisine verilen görevleri büyük başarılarla yerine getirmiş, ermeni ordusunu büyük bir bozguna uğratarak Kars'ı, Ardahan'ı ve Artvin'i vatan topraklarına yeniden dâhil etmiştir. Onun başkanlığında Gümrü ve Kars antlaşmaları imzalanmıştır. Kazım Karabekir Paşa, bu başarılarından dolayı “Şark Fatihi” namını almıştır.

Kazım Karabekir Paşa, sadece bir komutan değil, aynı zamanda bir eğitimci, bir rehber ve siyasetçidir. Siyaset ve eğitim alanında da çok önemli hizmetler yapmıştır.

Bu duygu ve düşünceler ile ölümünün 68. yıldönümünde, İlimizin önemli değeri Kazım Karabekir Paşa’yı, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, ruhları şad olsun” dedi.