ŞEKER'DEN NEVRUZ KUTLAMASI

TAKİP ET

Ak Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi;

ŞEKER; “NEVRUZ; BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN VE HOŞGÖRÜNÜN SEMBOLÜDÜR”

“Baharın başlangıcını, tabiatın canlanmasını, bolluk ve bereketi kısaca umut dolu başlangıçları, yeniden dirilişi ve tazelenişi ifade eden Nevruz, kuşaktan kuşağa aktarılarak bugünlere kadar yaşattığımız önemli kültürel değerlerimizden biridir.
Barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan Nevruz bayramı, ülkemizin yanı sıra Balkanlardan, Orta Asya'ya, Kafkaslardan Ortadoğu'ya kadar birçok ülkede baharın müjdecisi olarak coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır.
M.Ö. 8’inci yüzyıldan beri kutlanan Türk geleneklerinin vazgeçilmezi olan Nevruz Bayramı, içerdiği güçlü anlamlarla yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe verilen önemi anlatmaktadır. Nevruz, ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle ve kardeşlik ile kucaklaşmanın kaynağıdır.
Bizler aynı vatanın ve Milletin mensupları olarak hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu coğrafyada asırlar boyunca farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip olarak bir arada huzur içinde yaşadık. Bir kültür mozaiği olan farklılıklarımız ve kültürel çeşitliliğimiz ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Geçmişten günümüze büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik Milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendiren temel unsurlardan birini oluşturmaktadır.
Bu duygu ve düşünceler ile Nevruz’un anlamına uygun olarak bir bayram sevinciyle kutlanmasını diler, vatandaşlarımızın ve kültür coğrafyamızda yaşayan tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramını tebrik eder, birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi.