ŞEKER'DEN MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ MESAJI

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

DR. RECEP ŞEKER’İN, İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE
MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İstiklal Marşı, aziz Milletimizin bağımsızlık aşkının ve hür yaşama iradesinin en güçlü şekilde ifade edildiği tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde, verilen ve büyük bir zaferle sonuçlanan Milli mücadelenin mısralara dökülmüş ifadesidir.
Mehmet Akif Ersoy; “Türkler, yirmi beş asırdan beri özgürlüğünü muhafaza etmiş bir millet olduğu hakikattir. Hâlbuki Avrupa’da bile özgürlüğünün kaynağı bu kadar eskiye dayanan bir millet yoktur. Tarih de göstermiştir ki Türkler özgürlüksüz yaşayamaz.” sözleri ve yazdığı İstiklal Marşımız ile aziz milletimizin özgürlük ve bağımsızlık aşkını en güzel şekilde ifade etmiştir.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.
Mısraları ile de; Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir zamanda, Milletimizin hislerine tercüman olmuş, esareti reddederek verdiği kahramanlıklarla dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur.
Tüm Milletimizin büyük bir coşkuyla okuduğu İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve sonsuza kadar da hür yaşayacak bir Milletin İstiklal Mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü haline gelmiştir.
Yüksek ahlakı, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı ile Milletimizin gönlünde taht kuran Mehmet Akif Ersoy; Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine tüm ruhuyla katılmış, Anadolu’yu şehir şehir gezerek vaazlar vermiş, halkı irşat etmiş, kalemiyle ve sözleriyle milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa etmiştir.
İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ruhları şad olsun.” dedi.